Oranje

Nederland zet stap op weg naar A-poule

Guard Tanya BröringHet Nederlands damesteam heeft de eerste stap op weg naar de A-status gezet. Het team van bondscoach Meindert van Veen won in een sfeervol Topsportcentrum in Almere de eerste van twee play-offconfrontaties met Zweden. Woensdag verdedigt Oranje in Norrköping een voorsprong van acht punten dankzij de 67-59 zege.

Het was duidelijk dat de bondscoaches Meindert van Veen en Erik Braal hun huiswerk goed hadden gedaan. Woensdagavond in Oberhausen speelde Van Veen al met de gedachte zijn ploeg in de laatste dagen voor de wedstrijd vooral aan de zoneverdediging te laten werken. Die gedachte verschafte Oranje uiteindelijk een prima uitgangspositie voor de return in Zweden aanstaande woensdag.

Basketballers weer tweede na zege

Francisco Elson onder de basket.De Nederlandse basketballers hebben zich woensdag in de EK-kwalificatiereeks hersteld van de ruime nederlaag van zaterdag tegen koploper Montenegro.

Het team van bondscoach Gadi Kedar was in het Topsportcentrum van Almere met 83-60 te sterk voor Oostenrijk en nam door die zege de tweede plaats in groep A van de B-divisie weer over.

Arvin Slagter was met 22 punten topscorer bij Nederland, gevolgd door Stefan Wessels met achttien punten. NBA-speler Francisco Elson kwam tot een totaal van negen.

Nederlandse basketballers winnen eerste duel

Nederland 73 - 62 ZwitserlandNederland is het vierlanden tournooi in Alkmaar begonnen met winst en verlies. De wedstrijd tegen zwitserland werdt welliswaar met 73 tegen 62 gewonnen maar vlak voor rust raakte de Nederlandse NBA speler Fransisco Elson geblesseerd aan z'n heup. Op dit momentn is alleen bekend dat het om een kneuzing gaat en dat ze die vanavond gaan behandelen. De vraag is nu of bondscoach Gadi Kedar nog over Elson kan beschikken tijdens de resterende twee wedstrijden en de o zo belangrijke EK kwalificatie wedstrijden later deze maand.

Oranje aan kop in vier landen toernooi

Francisco Elson

Het Nederlandse basketbal team heeft morgen een goeie uitgangspositie om het Plus Alkmaar Basketball Landentoernooi te winnen. Nederland, met San Antonio Spurs speler Fransisco Elson, won vanavond van Zwitserland, met Chicago Bulls speler Thabo Sefolosha, met 71 tegen 62.

Meest waardevolle speler van deze wedstrijd was wederom Fransisco Elson. Nederland nam de eerste helft al gauw de voorsprong maar in het derde kwart kamen de Zwitsers makkelijk terug en stond het geregeld gelijk. Maar in het vierde kwart wist Nederland weer te domineren en trok de wedstrijd naar zich toe.

Nederlandse basketballers ruim langs Noorwegen

Nederland heeft op de openingsdag van het Plus Alkmaar Basketball Landentoernooi met ruime cijfers Noorwegen verslagen 106-65. Meest waardevolle speler Fransisco Elson (San Antonio Spurs) speelde 21:37 minuten en nam 13 punten voor z’n rekening. Met 17 punten was Kees Akkerboom (EiffelTowers Den Bosch) de top scorer.

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more