Internationaal

Top basketbal tijdens EuroJam 2011

EuroJam 2011Dit weekend is er in het Topsportcentrum te Almere internationaal top basketball te zien. In aanloop naar de EK kwalificatie wedstrijden van Oranje is dit een goed meetpunt van waar het team op het moment staat. Nederland zal het opnemen tegen de nationale A ploegen van Israël en Georgië en de Villanova University Wildcats die uitkomen in de Big East divisie van de NCAA in Amerika.

Amerikaanse basketbaluniversiteit topattractie van allereerste EuroJam

EuroJam 2011Een prestigieus college basketbalteam uit Amerika is één van de topattracties tijdens het internationale basketbaltoernooi EuroJam 2011, dat van 12 tot en met 14 augustus wordt gehouden in Almere. De college basketballers treden tijdens hun driedaagse verblijf in Nederland aan tegen internationale selectieteams. Het definitieve programma wordt dinsdag 12 juli tijdens een perspresentatie in Hard Rock Cafe Amsterdam (14:00 – 16:00 uur) onthuld door toernooidirecteur Leo Jenkins. Graag nodigen wij u hier als persinstantie voor uit.

Dan Gadzuric speelt eerste Oranje interland sinds 1997

Van 12 – 14 augustus internationaal basketbaltoernooi in Almere

NBA basketballer Dan Gadzuric komt tijdens het internationale basketbaltoernooi EuroJam 2011 voor het eerst sinds 1997 uit voor het Nederlandse basketbalteam. Gadzuric probeert op deze manier ingespeeld te raken op zijn Nederlandse collega’s voor de belangrijke kwalificatiereeks, die later deze maand staat gepland. Het aantal NBA-spelers dat hiermee acte de presence geeft in Topsportcentrum Almere komt hiermee op vier. Naast Gadzuric (New Jersey Nets) komen ook Nederlander Francisco Elson (Utah Jazz), Israëliër Omri Casspi (Cleveland Caveliers) en Georgiër Zaza Pachulia (Atlanta Hawks) in actie.

Rinus de Jong Invitational 2010

Servische toptalenten blikvangers van Rinus de Jong Invitational

De Servische Under20 topploeg KK Mega Vizura Belgrado zal van 28 tot en met 30 december deelnemen aan de Rinus de Jong Basketball Invitational. De ploeg uit Belgrado heeft verschillende Servische jeugdinternationals in de gelederen en staat momenteel op de tweede plaats in de nationale competitie. Naast deze publiekstrekker zullen ook het Nederlands team Under18 en de Duitse hoogvlieger Telekom Bonn Under18 deelnemen aan het Final Four-evenement in Maaspoort Sports&Events.

“USA Legends of Basketball” zetten Almere op zijn kop!

USA Legends of BasketballIn een Europese primeur nemen op donderdag 12 november aanstaande de “USA Legends of Basketball” het op tegen de “Dutch Legends of Basketball” in het Topsportcentrum in Almere. De “USA Legends” is een basketball-team dat is samengesteld uit ex-spelers van de Amerikaanse profcompetitie mét een vijftal van Amerika’s top-streetbasketballers die ongetwijfeld een fantastische show zullen brengen.

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more