Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 63

Europees

ABC Amsterdam wint van Dynamo Moskou

Jessey Voorn krijgt felicitaties van teamgenootDynamo opende de wedstrijd sterk en kwam op een 0-5 voorsprong. Amsterdam vocht terug en wist het eerste kwart alsnog met een gelijke stand (17-17) af te sluiten. In het tweede kwart ging de strijd ook gelijk op, het grootste verschil kwam met 25-29 vlak voor rust. De ruststand was 29-30.

Moskou opende het derde kwart sterk met een 1-11 run voor een 30 - 41 voorsprong na 3 minuten. Na een time out van coach Ferry Steenmetz was het de beurt aan Amsterdam en via een 15-2 tussensprint kwam het derde kwart met een 45-43 voorsprong.

EclipseJet-MG nog één stap verwijderd van laatste 8

Greene leidt Amsterdam naar zege - © Michael RosaEclipseJet-MG heeft in Sporthallen Zuid het Rusische Samara met 84-69 verslagen.
Door de overwinnen van Dexia Mons op groepswinnaar BC Triumph staan Amsterdam en Mons beide met nog één wedstrijd te spelen op drie gewonnen en twee verloren wedstrijden. Dinsdag 10 maart zal de Amsterdamse ploeg afreizen naar Mons en zal daar alle zeilen bij moeten zetten om zich in een direct duel voor de volgende ronde te kwalificeren.

EclipseJet-MG zet eerste stap naar laatste 8

Teddy Gipson bleek een plaag voor de Belgische verdediging. - © Michael RosaNa 2 speelrondes is wel duidelijk dat BC Triumph de favoriet is en dat Amsterdam en Dexia Mons om de tweede plaats zullen moeten strijden. Om zich bij de laatste 8 van Europa te scharen moest Amsterdam wel de directe concurent in eigen huis verslaan.

Amsterdam opende de score en gaf de leiding niet meer uit hand. Na 2:29 gespeeld te hebben stond het al 14-5 voor de thuisploeg. De zuiderburen kwamen nog iets terug maar aan het einde van het eerste kwart stonden ze 25-19 achter.

Amsterdam onderuit tegen Moskou

Orien Green - © Michael RosaVanavond speelde EclipseJet-MG thuis de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EuroChallange tegen BC Triumph.

De Rusische nummer 6 uit Moskou begon goed aan de wedstrijd en stond na minuten al 1-11 voor. EclipseJet wist zich terug te knokken naar 15-15 door drie-punters van Gipson, Harrison en Greene. Daarna versnelde de Russen weer en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Vooral onder de basket verloor de thuisploeg veel kansen. De Russen waren daarintegen erg sterk onder de basket en pakte veel offensieve rebounds.

Amsterdam bij laatste 16 van EuroChallange

Tamien Trent in duelDoor de overwinning op het Griekst Olympia Larissa en EWE Baskets Oldenburg die hun sportieve plicht vervulde tegen Hapoel Jerusalem behoren de Amsterdamers bij de laatste 16 van de Fiba EuroChallange.

In een redelijk volle Sporthallen Zuid won Amsterdam met 68-64 van de Grieken. EWE Oldenburg zette Hapoel Jerusalem met 79-70 aan de kant. EWE eindigd met 10 punten op de voete gevolgd door de Amsterdammers met 9 punten.

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more