Basketball Classic

Stichting Haarlem Basketball Week opgeheven

Ooit werd de Haarlem Basketball Week opgericht tijdens een broodje en een kop koffie. Zo kwam er vandaag ook een eind aan. Afgelopen december kwam er geen vervolg op de klassieke Basketball Week, die een herstart wenste onder de naam Haarlem Basketball Classic. Het afzeggen van twee ploegen twee weken voor het plaatsvinden van het evenement was het begin van een heftige ommekeer voor niet alleen het toernooi, maar ook voor de toekomst van een Week in Haarlem.

Haarlem Basketball Classic presenteert zich als HBW opvolger

Mike Nahar, oud international en tevens oud deelnemer aan de HBW, had de eer de nieuwe naam en logo te onthullen. Zondag op de Sportfair in Haarlem was de presentatie een feestje van herkenning voor zowel Nahar als het aanwezige publiek. De bekende tunes, cheerleaders en het showgehalte gaven de bezoekers een klein voorproefje van de Haarlem Basketball Classic 2010, dat gehouden zal worden van 27 december t/m 02 januari.

Basketball week in Haarlem?

Haarlem Basketball WeekOnlangs is tijdens een overleg met wethouder Divendal van Haarlem de intentie uitgesproken om in 2009 de Basketballweek weer in Haarlem te doen organiseren. Ook STK ( Stichting Topsport Kennemerland) is die mening toegedaan. Het gaat dan om een evenement van 5 dagen met twee poules van 6 ploegen op 26, 27, 28, 29 en 30 december 2009 te verspelen in het Kennemer Sportcenter aan de rondweg. Daarvoor is ook een (bescheiden) sluitende begroting aangeboden.

EclipseJet MyGuide kampioen AHBW 2008

Dichterbij kon de hoofdprijs van de 23e Amsterdam Haarlem Basketbalweek niet blijven. De belangrijkste trofee komt in de prijzenkast van Sporthallen Zuid, de afgelopen negen dagen het decor van het toernooi dat door Amsterdam werd gewonnen.

In een boeiende finale werd de nationale ploeg van Israel verslagen met 65-64. Vooral de slotfase was bloedstollend.

AHBW dag 8

Gisteren konden we niet aanwezig zijn vanwegen andere verplichtingen maar vandaag hebben we weer genoeg vastgelegd.

Capitanes de Arecibo bijten het spits af tegen Francis Marion University. Beide ploegen wisten nog geen wedstrijd te winnen en strijden nu om de 7e plaats.

Verder volgde de twee halve finales. EclipseJet MyGuide nam het op tegen het Nederlands team, een Israëlisch coach onderonsje, en EiffelTowers tegen het Israëlische team. Veel Nederlands basketball geweld.

Tevens zijn vandaag de Chicago Luvabulls toegetreden tot de Amsterdam Haarlem Basketball Week Hall-of-Fame voor al hun verdienste de afgelopen jaren.
En gaf Benny the Bull zijn laatste optreden tijdens deze AHBW.

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more