Basketball

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketball!

Apollo AmsterdamOp 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam komend seizoen als 10 e club de Dutch Basketball League zal gaan versterken. De inschrijving is, na een seizoen uit de eredivisie te zijn geweest, de kroon op het werk wat het afgelopen jaar is verzet om dit doel te bereiken.

Top basketbal tijdens EuroJam 2011

EuroJam 2011Dit weekend is er in het Topsportcentrum te Almere internationaal top basketball te zien. In aanloop naar de EK kwalificatie wedstrijden van Oranje is dit een goed meetpunt van waar het team op het moment staat. Nederland zal het opnemen tegen de nationale A ploegen van Israël en Georgië en de Villanova University Wildcats die uitkomen in de Big East divisie van de NCAA in Amerika.

Stichting Haarlem Basketball Week opgeheven

Ooit werd de Haarlem Basketball Week opgericht tijdens een broodje en een kop koffie. Zo kwam er vandaag ook een eind aan. Afgelopen december kwam er geen vervolg op de klassieke Basketball Week, die een herstart wenste onder de naam Haarlem Basketball Classic. Het afzeggen van twee ploegen twee weken voor het plaatsvinden van het evenement was het begin van een heftige ommekeer voor niet alleen het toernooi, maar ook voor de toekomst van een Week in Haarlem.

Amerikaanse basketbaluniversiteit topattractie van allereerste EuroJam

EuroJam 2011Een prestigieus college basketbalteam uit Amerika is één van de topattracties tijdens het internationale basketbaltoernooi EuroJam 2011, dat van 12 tot en met 14 augustus wordt gehouden in Almere. De college basketballers treden tijdens hun driedaagse verblijf in Nederland aan tegen internationale selectieteams. Het definitieve programma wordt dinsdag 12 juli tijdens een perspresentatie in Hard Rock Cafe Amsterdam (14:00 – 16:00 uur) onthuld door toernooidirecteur Leo Jenkins. Graag nodigen wij u hier als persinstantie voor uit.

Dan Gadzuric speelt eerste Oranje interland sinds 1997

Van 12 – 14 augustus internationaal basketbaltoernooi in Almere

NBA basketballer Dan Gadzuric komt tijdens het internationale basketbaltoernooi EuroJam 2011 voor het eerst sinds 1997 uit voor het Nederlandse basketbalteam. Gadzuric probeert op deze manier ingespeeld te raken op zijn Nederlandse collega’s voor de belangrijke kwalificatiereeks, die later deze maand staat gepland. Het aantal NBA-spelers dat hiermee acte de presence geeft in Topsportcentrum Almere komt hiermee op vier. Naast Gadzuric (New Jersey Nets) komen ook Nederlander Francisco Elson (Utah Jazz), Israëliër Omri Casspi (Cleveland Caveliers) en Georgiër Zaza Pachulia (Atlanta Hawks) in actie.

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more