World Port Tournament

Met ESPN naar MLB European Baseball Academy

Met ESPN America naar ItaliëMaak je eigen baseball card en win een reis naar de MLB European Baseball Academy in Pisa, Italië.

Heb je tijdens het World Port Tournament in de weekenden bij de ESPN America stand een foto van jezelf laten maken als honkballer?
Download nu je foto van deze site en ga snel naar www.facebook.com/espnamerica. Klik links op "Step up to the plate", upload de foto van jezelf als honkballer en volg de instructies.

Nederland begint met no-runzege op Curaçao

Nederland 6 - 0 CuraçaoIn een productieve zesde inning nam het Nederlands team gisteren op de eerste avond van het 13de World Port Tournament ruim afstand (6-0) van de honkballers van Curaçao die tot dan de schade hadden beperkt tot twee puntjes. Net als in de vierde inning was het Vince Rooi die het sein gaf tot de aanval.

Japan revancheert zich op Taiwan

Het was zeker geen ‘Taiwan-avondje’. Vanaf het moment dat de catcher een bal naar het tweede honk gooide waar niemand in het Taiwanese veld op rekende, ging het mis. Het werd, al met al, een wedstrijd voor de Taiwanezen om snel te vergeten.

Dankzij Bas de Jong en Nick Urbanus wordt geest weer vaardig over Oranje

Bas de Jong - © Michael RosaOok gisteren, op een stralende zondagmiddag in Rotterdam, was het lang zoeken naar lichtpuntjes in de line-up van het Nederlands honkbalteam. Bij een achterstand van 9-1 na drie innings dreigde zelfs even een debacle. Her en der werden de messen al geslepen. Maar zie, in de vierde slagbeurt voor Nederland was het een ‘rookie’ (van 29 jaar weliswaar) die de lont in het kruitvat stak en de soezende zongenieters in het Neptunus Familiestadion weer tot leven wekte. Bas de Jong, die eerder al zijn eerste honkslag ooit in Oranje had laten aantekenen, mepte de bal nu voor drie honken weg. Nick Urbanus hielp hem vervolgens over de thuisplaat.

Verjongingskuur Oranje gaat gepaard met pijnscheuten

Op papier is het Nederlands honkbalteam ook na de derde nederlaag op rij (6-0 tegen Japan) nog altijd niet geheel kansloos voor een plaats in de finale van het twaalfde World Port Tournament. In de praktijk echter wordt het met de dag moeilijker in een goede afloop te blijven geloven. De resultaten zijn daar niet naar. Nederland is op het WPT nog de enige ploeg zonder overwinning. Maar wat erger is, het spel rechtvaardigt geen moment de gedachte aan een spectaculaire metamorfose. Oranje stelt teleur in Rotterdam en daar wordt niemand vrolijker van, manager Rod Delmonico al helemáál niet.

Cuba raakt op stoom

De wedstrijd Cuba-Taiwan gistermiddag had alle ingrediënten voor een heerlijke pot honkbal in zich. Zon, volle tribunes en een ‘voorbeeldig’ Taiwanees publiek.

Oranje houdt tegen Cuba lang uitzicht op een verrassing

Zelfs met vier debutanten in de line-up hield het Nederlands honkbalteam gisteren op de openingsavond van het twaalfde World Port Tournament lange tijd gelijke tred met de Cubaanse toernooifavoriet. In het Neptunus Familiestadion liep Rafael Valdez in de derde inning het – naar later bleek – enige punt van de wedstrijd binnen (0-1). En hoewel Nederland in de resterende zeven slagbeurten niet echt veel kansen kreeg, was het minstens één keer heel dicht bij de gelijkmaker, en wie weet zelfs wel méér.

Punten zijn schaars bij Japan-Taiwan

Ken Su, de vertaler van het Taiwanese team, kreeg zijn zin. ‘Zijn’ nummer 99 was gisteren de startende werper in de wedstrijd tegen Japan. Hij gooide vijf volledige innings en hoewel Taiwan na elf innings met de winst aan de haal ging, was Chih-Lung Huang niet echt tevreden na afloop. “Het had beter gekund.”

Overige baseball nieuws

Nederland voor 22e keer Europees kampioen!

Nederland prologeert na 10 innings de Europeese titel do...

Read more