Oranje

Oranje verkeert in topvorm

Het Nederlands honkbalteam heeft tijdens de tweede ronde van het WK de goede lijn voortgezet. Na prima overwinningen op Zuid-Korea en Puerto Rico werd Spanje het derde slachtoffer. In een goed gevuld Pim Mulier Stadion (3.500 toeschouwers) werden de Spanjaarden met 10-5 verslagen.

Nederland kende een flitsende start. De toon werd gezet door Eugene Kingsale. De allereerste slagman van de avond kreeg eerst een bal op zijn knie en sloeg vervolgens meteen een driehonkslag. De eerste inning werd helemaal een succes, want dankzij een tweehonkslag van de scorende Yurendell Decaster en een opofferingsslag van Sidney de Jong kwam Nederland meteen op een 2-0 voorsprong. Kingsale had het eerste punt voor zijn rekening genomen.

Nederland overtuigend langs Puerto Rico

Pitcher Rob CordemansHet kostte enige moeite (en een werper of vier) om ook de laatste inning tegen Puerto Rico tot een goed einde te brengen. Nog geen dertig uur na zijn ‘save’ tegen Zuid-Korea moest Dennis Neuman er opnieuw aan te pas komen om de overwinning veilig te stellen. Hij had er deze keer maar twee ballen voor nodig. De tweede, vol op de knuppel genomen door Luis Matos, werd een prooi voor midvelder Danny Rombley die daarmee een bescheiden Hollands feestje in gang zette. De riante voorsprong van 5-0 was weliswaar in die zenuwslopende slotfase geslonken tot 5-2, maar dat mocht de pret niet drukken. Oranje had ook de tweede wedstrijd op het WK in eigen land gewonnen en dat helpt manager Rod Delmonico een aardig eind op weg naar het land van zijn voorouders, Italië.

Sidney de Jong loodst Oranje langs Korea

Sidney de Jong komt binnen na zijn homerunSidney de Jong stelde het niet mooier voor dan het was. “We hadden een man op één en een man op drie. Een verre klap is dan in principe genoeg voor een punt. Het enige dat ik dus probeerde te doen was de bal te liften naar het buitenveld. Dat lukte. Nou, en toen pakte de wind 'm op en tilde 'm eroverheen.” Soms kan honkbal ontnuchterend eenvoudig zijn en een driepunts homerun een fluitje van een cent.

Maar die van Oranjes catcher maakte zondag in Amsterdam wél het hemelsbrede verschil tussen een droomstart en een flop. Het Nederlands team versloeg in zijn eerste wedstrijd op het WK Olympisch kampioen Zuid-Korea met 4-2. De hekklap van De Jong op zijn thuisveld bracht opluchting op een moment – in de achtste inning – dat de tijd akelig begon te dringen. Vanavond in Rotterdam is Puerto Rico de tegenstander van Oranje.

Ontwerp Lesley uit Den Haag op officiële fanshirt Nederlands honkbalteam

Onthulling tijdens honkbaloefeninterland in Bussum

Lesley met haar winnende shirt.De winnares van de designwedstrijd honkbalshirt.nl is de 20-jarige Lesley van Hek uit Den Haag. De Haagse kreeg het nieuws dinsdagavond voorafgaande aan de honkbaloefeninterland tussen Nederland en Italië te horen. In Sportpark “Sportvallei” te Bussum –thuisbasis van Mr. Cocker HCAW- kreeg de trotse dame haar eigen creatie uit handen van bondsvoorzitter Hans Meijer en Reebok Sales & Marketing Manager Bart Cordemeijer overhandigd. Het ontwerp wordt door Reebok in productie genomen als het officiële fanshirt van het Nederlands honkbalteam tijdens het WK Honkbal. De netto opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het KNBSB talentontwikkelingsprogramma.

Een jury bestaande uit technisch directeur Robert Eenhoorn, honkbalinternational Eugene Kingsale en Reebok designer Vera Portier boog zich de afgelopen week over de meer dan honderd inzendingen die bij het bondsbureau waren binnengekomen. Het winnende ontwerp werd er unaniem door de jury uitgepikt: “Het ontwerp van Lesley had de meeste appeal en WK-relevantie. Bovendien is het print-technisch een shirt dat goed te vervaardigen is en dat het meeste aansluit bij een jonge en enthousiaste doelgroep.”

Onthulling winnaar honkbalshirt.nl bij Nederland - Italië

Uit honderd ontwerpen winnaar officiële fanjersey gekozen

Het Nederlands honkbal teamDe winnaar van de designwedstrijd honkbalshirt.nl wordt aanstaande dinsdagavond onthuld voorafgaande aan de honkbal-oefeninterland tussen Nederland en Italië. In Sportpark “Sportvallei” te Bussum –thuisbasis van Mr. Cocker HCAW- krijgen de vijf finalisten rond 19:15 uur te horen wie zijn eigen creatie terugziet op het officiële fanshirt van het Nederlands honkbalteam tijdens het WK Honkbal. Voor een speciaal fotomoment ontvangt de winnaar zijn creatie uit handen van bondsvoorzitter Hans Meijer.

Een jury bestaande uit technisch directeur Robert Eenhoorn, honkbalinternational Eugene Kingsale en Reebok designer Vera Portier boog zich de afgelopen week over de meer dan honderd inzendingen die bij het bondsbureau waren binnengekomen. Eenhoorn: “We waren verrast door de creativiteit van de deelnemers en de diversiteit van het deelnemersveld. Jong en oud –van over het hele land- hebben zich ingezet voor de toekomst van het Nederlandse honkbal en dat stemt ons bijzonder positief.”

Nederlandse meisjes op titel koers

© Michael RosaDinsdag 14 juli beleefde het ‘European Championship Cadet Girls’ haar eerste volledige speeldag met 6 poulewedstrijden. Alle teams hebben nu 2 wedstrijden achter de rug. Nederland en Tsjechië maken hun titelaspiraties duidelijk en staan samen aan kop met 4 uit 2. Groot-Brittannië en België staan nog puntloos onderaan.

Softball meisjes starten met winst

© Michael RosaHet Nederlands softball team van dames onder de 17 is het EK in Alkmaar goed begonnen. Nederland was met 6-3 te sterk voor Rusland.

Rusland opende in de tweede inning de score met 3 runs. Nederland kwam een klein beetje terug naar 1-3 en in de derde inning naar 2-3. In de vierde en vijfde inning werden 2 runs gescoord wat het totaal op 6-3 bracht wat het na de zesde inning ook bleef.

Nederland uitgeschakeld op WBC

Rick van den Hurk - © Michael RosaDe droom is over na de 3-9 nederlaag tegen de Amerikaanse MLB spelers. Het zag er naar uit dat team USA het zelfde kunstje zou uithalen als Puerto Rico een dag eerder bij hun deed maar Nederland wist wat punten op het bord te zetten en wist de Amerikaanse aanval wat te weren.

Venuzuela krap langs Nederland

Score van Bryan Engelhardt - © Michael RosaOp de eerste wedstrijd dag van de tweede ronde van de World Baseball Classic ontmoette Nederland de winnaar van poule C, Venuzuela. In een redelijk vol (voornamelijk Venuzuela fans) Dolphin Stadium hield Nederland sterk en wist Venuzuela op 3 punten te houden waarvan twee solo homeruns van Miguel Cabrera en Jose Lopez. Voor Nederland wist alleen Bryan Engelhardt te scoren op een honkslag van Vince Rooi.

Later op de avond werd de thuisploeg afgelacht door Puerto Rico met 11-1 in de 7e inning. Daardoor onmoet Nederland de USA zondag voor een laatste kans op de volgende ronde.

Selectie voor Olympische Spelen bekendgemaakt

Bondscoach Robert Eenhoorn - © Michael RosaBondscoach Robert Eenhoorn van het Nederlands honkbalteam heeft 24 spelers geselecteerd voor de Olympische Spelen en maakte dit zondagmiddag op de slotdag van de Haarlemse Honkbalweek bekend.

Werper Juan Carlos Sulbaran, die tijdens de Haarlemse honkbalweek voor het Dutch Caribbean Team uitkwam, debuteert in de Nederlandse selectie. Mogelijk wordt Rogearvin Bernadina nog aan de spelersgroep toegevoegd. De buitenvelder werd vrijdag door zijn club de Washington Nationals van de Major League teruggezet naar de Columbus Clippers (Triple A). De Nationals moeten toestemming geven voor de Olympische deelname van Bernadina.

Overige baseball nieuws

Nederland voor 22e keer Europees kampioen!

Nederland prologeert na 10 innings de Europeese titel do...

Read more