Nationaal

Met ESPN naar MLB Baseball Academy

Maak je eigen baseball card en win een reis naar de MLB European Baseball Academy in Pisa, Italië.

Heb je tijdens de European Big League Tour in Amsterdam bij de ESPN America stand een foto van jezelf laten maken als honkballer?
Download nu je foto van deze site en ga snel naar www.facebook.com/espnamerica. Klik links op "Step up to the plate", upload de foto van jezelf als honkballer en volg de instructies.

1000e honkslag voor Dirk van 't Klooster

Tijdens de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers in het Pim Mulier honkbalstadion heeft Dirk van 't Klooster zijn 1000e honkslag in de Nederlandse Hoofdklasse geslagen. Hij is daarmee de tweede de de magische grens van 1000 heeft bereikt.

De Meest Waardevolle Speler van 2005 en beste slagman van 2002, 2005 en 2010 is bezig met zijn 19e hoodklasse seizoen. De Nederlandse International slaat sinds 1997 elk seizoen minimaal .300, dit was zijn 1000e honkslag sinds 1993.

Kinheim komt tegen Pirates slechts eenmaal tot winst

De uitermate belangrijke serie van 3 wedstrijden tegen koploper L&D Amsterdam Pirates bracht Corendom Kinheim slechts eenmaal winst.

Het weekend begon met twee zeer spectaculaire wedstrijden die met een tiebreak moesten worden beslist. De eerste wedstrijd eindigde in het voordeel van de Amsterdammers, terwijl de tweede ontmoeting, na ruim drie uur spelen, door de Haarlemmmers werd gewonnen. De derde wedstrijd in Amsterdam kende een desastreuze 2e innings, waarin maar liefst 8 runs door de mannen van Charles Urbanus werden gescoord. Na 9 innings liet het scorebord een 9-1 uitslag zien.

Corendon Kinheim haalt volle winst

Pim WalsmaDe start van de hoofdklasse-competitie van de honkballers heeft weinig verrassingen opgeleverd. Wel was het opmerkelijk dat de Utrechtse newcomer UVV in de derde wedstrijd tegen het Hoofddorpse Vaessen Pioniers de overwinning wist binnen te halen.
Het team van Corendon Kinheim speelde een serie wedstrijden tegen het Haagse ADO en maakte daarbij geen misstappen. Driemaal werd een royale overwinning geboekt.

Landskampioen Neptunus ‘maatje te groot’ voor Kinheim

Komende wedstrijdenreeks tegen runner-up Pirates van groot belang

Rafael Jozefa steelt tweeCorendon Kinheim moest het afgelopen weekend door de “zure appel heen bijten” want na tien opeenvolgende overwinningen, werden afgelopen week vier nederlagen achter elkaar geleden.

Hoewel er twee van de drie wedstrijden tegen landskampioen DOOR Nepunus met slechts 1 run verschil werden verloren, moet erkend worden dat de Rotterdammers toch een “maatje te groot” zijn.

De Kinheimers blijken bij grote druk tegen het einde van de wedstrijd onzorgvulder te gaan spelen en dat levert de tegenpartij de winstpunten op. Zo kon zondag j.l. een 8-5 voorsprong in de 8e innings niet worden vastgehouden en zorgden drie veldfouten en een wild-pitch voor een 9-8 nederlaag.

Bekijk en bestel de foto's van zaterdag en zondag.

Komend weekend staat de belangrijke wedstrijdenreeks tegen L&D Amsterdam Pirates op het programma. De Amsterdammers lieten in de seizoenstart een aantal punten liggen, doch lijken kalmaan de “winning mood” weer te pakken te hebben.

Het Corendonteam zal ervan moeten profiteren dat 2 van de 3 wedstrijden tegen de Pirates het komend Pinksterweekend in Haarlem worden gespeeld en dat moet mogelijkheden bieden voor gunstige resultaten.

Wederom kan een interessant honkbalweekend tegemoet worden gezien.

Corendon Kinheim drie maal langs Mr.Cocker HCAW

Corendon Kinheim handhaaft zich aan de kop van de ranglijst en zal zich in komende weekends moeten bewijzen

Bryan EngelhardtDe wedstrijdenserie tegen het Bussumse Mr.Cocker HCAW heeft het Corendon Kinheimteam wel de volle winst gebracht, maar het waren drie zeer moeizame overwinningen, waarvan er 2 pas in de laatste innings werden beslist. De Bussummers kwamen aan het slot kennelijk in de problemen, want toen werden er beslissende fouten gemaakt.

Hoe dan ook de Haarlemmers staan in verliespunten gelijk met koploper DOOR Neptunus en het komend weekend zal er bewezen moeten worden dat het een terechte koppositie is want dan wordt drie keer op rij tegen de Rotterdammers aangetreden.

Corendon Kinheim 2-0 voor tegen Hoofddorp Pioniers

Succesvolle wedstrijdenreeks Corendon Kinheim door regen onderbroken. Er volgt nu een extra-lang competitieweekend.

De altijd lastige wedstrijdenserie tegen streekgenoot Konica Minolta Pioniers werd door de Kinheimers bijzonder goed gestart.

Op Koninginnedag werd in Hoofddorp een uitstekende wedstrijd gespeeld waarbij David Bergman acht innings lang de slagploeg van Hoofddorp in bedwang wist te houden.Michiel van Kampen bleek zich wederom uitstekend van zijn “closer-rol” te kwijten en zo konden de Haarlemmers na 9 innings met een 3-1 winst de thuisreis naar Haarlem aanvaarden.

Corendon Kinheim wint tweemaal maar mist nog overtuiging

In de tweede competitieronde heeft Corendon Kinheim tegen ADO de volle winst binnengehaald. De eerste wedstrijd werd in Den Haag gespeeld en daar werd in 7 innings met maar liefst 16 – 0 gewonnen. Het scorebord tekende 15 honkslagen van de Kinheimers aan, maar de grote uitslag werd mede veroorzaakt door 8 veldfouten van de thuisploeg.

Corendon Kinheim komt in eerste competitieweekend tot een puntendeling

Kortestop Björn Henrichs “sneuvelt” bij het derde honkHet honkbalseizoen 2010 is afgelopen weekend van start gegaan en Corendon Kinheim is er niet in geslaagd de beide wedstrijden in winst om te zetten. Uiteraard was er een zeker optimisme omdat aangetreden werd tegen het uit de Eerste Klasse gepromoveerde Almere Magpies.

Zaterdag leek die verwachting te worden ingevuld want met 9 -2 werd gewonnen. Dat ging evenwel niet erg simpel want pas in de 8e innings wisten de Kinheimers de winst duidelijk veilig te stellen.

Erg belangrijk daarbij was de fraaie eerste homerun van het seizoen van Homerunking 2009, Bryan Engelhardt. Dit betekende een duidelijke ommekeer en zo bleven de punten veilig in Haarlem.

Start honkbalseizoen 2010 op zaterdag 10 april

Corendon KinheimHet honkbalseizoen 2010 staat voor de deur en Corendon Kinheim heeft de voorbereidingen afgesloten. De lange winterse periode maakte het moeilijk om in het voorseizoen op de velden te trainen en oefenwedstrijden te spelen. De teams waren dus aangewezen op indoor-trainingen. Voor het Kinheim-team kon dat dicht bij huis gebeuren en wel in de nieuw-gebouwde Noord-Holland Sporthal die direct achter de tribune van het honkbalstadion in het Pim Mulier stadion is gebouwd.

Maar hoe dan ook : in het weekend van 10 en 11 april zal in het gehele land op de velden het “play ball” weer worden gehoord.

Pioniers naar Holland Series

Pioniers naar Holland SeriesDe honkballers van Konica Minolta Pioniers hebben zich zaterdag voor de Holland Series geplaatst. De ploeg uit Hoofddorp won op eigen veld met 4-2 van regerend landskampioen L&D Amsterdam en kwam in de best-of-five op een beslissende 3-1 voorsprong.

Pioniers zorgde zaterdag voor spektakel, niet alleen omdat het de titelhouder uitschakelde, maar ook door in de laatste inning een achterstand om te buigen in een zege.

In de finale om het landskampioenschap treffen de Hoofddorpers DOOR Neptunus. Het team uit Rotterdam veroverde eerder al een finaleplaats, ten koste van Corendon Kinheim.

Corendon Kinheim plaatst zich voor play-offs

© Michael RosaMet nog twee wedstrijden te spelen is ook Corendon Kinheim zeker van een plek bij de laatste vier. Door inhaal wedstrijd van dinsdag, eerder al twee keer verplaatst door het weer, te winnen van nummer vijf Sparta/Feyenoord was de voorsprong van Kinheim al opgelopen naar 5 punten. Sparta/Feyenoord wist gisteren ADO te verslaan met ook 4-3 en daardoor blijft de voorsprong van Kinheim 5 punten en kan Sparta/Feyenoord hun niet meer inhalen.

Serieuze test voor L&D

• Amsterdamse honkballers staan er goed voor  • ‘Iedereen is weer fit’

Niels Root interviewed Fausto Alvarez - © Michael RosaDe honkballers van L&D Amsterdam zijn bezig met een sterke serie en staan inmiddels op een play-offplek. Maar kan de reeks ook tegen koploper DOOR/Neptunus worden doorgezet?

Fausto Alvarez Rizo, de Cubaanse ‘hard-hitter’ van Amsterdam, is duidelijk: “Neptunus is op dit moment beter dan wij. Ik denk dat ook Pioniers en Kinheim sterker zijn. Maar als we kunnen blijven spelen zoals we dat de laatste weken hebben gedaan, hebben we een goede kans om te winnen.”

L&D Amsterdam drie keer onderuit tegen KM Pioniers

Bjorn Henrichs veilig op het eerste honk met een gepoogde pick-off - © Michael RosaDonderdag (1 mei) was de eerste ontmoeting tussen te koplopers in de hoofdklasse van het Nederlands honkbal. L&D Amsterdam ging op bezoek bij rivaal Konica Minolta Pioniers in Hoofddorp.

Na een rain-delay kon dan toch eindelijk worden gespeelt en hoe. Een mooie grandslam homerun voor de Pioniers werdt het uiteindelijk 10-3 voor de thuisploeg.

Pirates strijden om laatste kans

Amsterdam Pirates - © Niels RootDe Amsterdam Pirates moeten morgen winnen om nog een kans te houden op plaatsing voor de play-off finale. In de best-of-three serie tegen Kinheim kijken de honkballers tegen een 2 – 1 achterstand aan en een nieuwe nederlaag zou dus uitschakeling betekenen. Bij winst volgt zondag bij Kinheim het beslissingsduel. In de andere halve finales waren de Pioniers met 3 – 0 te sterk voor DOOR Neptunus.

Overige baseball nieuws

Nederland voor 22e keer Europees kampioen!

Nederland prologeert na 10 innings de Europeese titel do...

Read more