Honkbalweek

USA 8-1 Nederland

Een stijf uitverkocht Pim Mulierstadion maakte zich al vroeg op voor het duel tussen de Verenigde Staten en Nederland op woensdag. Een stralend mooi avond, zonder een wolk aan de lucht en met de zon volop schijnend op het prachtige Haarlemse honkbalveld, zorgde ervoor dat de sfeer er vanaf het begin af aan uitstekend in zat. Een Nederlandse winstpartij zou de avond compleet maken.

Chinese Taipei 0-1 Japan

Woensdagmiddag. Pim Mulier Stadion, Haarlem. Stralende zon aan een felblauwe hemel. Twee wedstrijden op het programma. Wat wil een mens nog meer?

Japan en Chinese Taipei openden het bal met een middagwedstrijd. Taipei was nog steeds op zoek naar de eerste HHW-overwinning van dit jaar, terwijl Japan pas gisteren het eerste verlies van het toernooi opliep na drie winstpartijen op rij. 

Japan 0-6 USA

Het leek in eerste instantie een wat grijze aangelegenheid te worden, de dinsdagavondwedstrijd in Haarlem. Lichte bewolking bedekte de lucht boven het Pim Mulier Stadion tot laat in de middag; er viel zelfs wat regen in de ochtend. Maar een half uur voor aanvang van het duel tussen de VS en Japan opende de lucht zich en kwam de zon om de hoek kijken. Om 19:04 uur gaf umpire Dana Beszczyznski het signaal voor playball en wierp Japanse starter Haruhiro Hamaguchi de eerste van zijn vele eerste-inning-wijdballen richting de plaat.

Nederland 1-3 Japan

Wedstrijd nummer drie voor Nederland (1-1) was de maandagavondpot tegen Japan (2-0). Met veteraan David Bergman op de heuvel voor Nederland en Segei Tanaka de startende werper voor Japan had dit duel vooraf alles voor een fraaie strijd.

A tale of two pitchers

Dag 4 van de Haarlemse Honkbalweek was er weer eentje met twee wedstrijden, de eerste daarvan Chinese Taipei tegen de Verenigde Staten. Met het Honkbalweekdebuut achter de plaat van scheidsrechter Stenar van Groningen Schinkel en twee volledig verschillende teams tegenover elkaar was er voldoende aanleiding voor een mooi duel.

Chinese Taipei 3-6 Nederland

De zondagmiddagwedstrijd tussen Nederland en Chinese Taipei was opnieuw een goedbezochte aangelegenheid. Na de wedstrijd van zaterdagavond waren de Nederlanders gebrand op een beter resultaat. Ze lieten er dan ook geen gras over groeien.

Nederland 0-3 USA

Op zaterdagavond was het dan eindelijk zover: het Nederlands team opende haar toernooi met een wedstrijd tegen de huidige Amerikaanse collegetop. Een strak uitverkocht Pim Mulierstadion zag Rob Cordemans zijn rechtmatige plek op de heuvel innemen. Iets na zeven uur landde de eerste pitch in de handschoen van catcher Dashenko Ricardo en kon het bal beginnen.

Japan 2-0 Chinese Taipei

De zonovergoten eerste zaterdag van het toernooi was het ideale decor voor de eerste doubleheader van de 27e Haarlemse Honkbalweek. Om 14:03 uur plaatselijke tijd wierp Tomohiro Hamada van Samurai Japan de eerste bal van het duel richting Chieh Hsien Chen van Chinese Taipei. Game on!

USA 0-1 Japan

Er leek geen einde te komen aan de twee jaar die we hebben moeten wachten op de start van de 27e Haarlemse Honkbalweek, maar uiteindelijk waren het maar 719 nachtjes slapen sinds Cuba publiekslieveling Puerto Rico met 4-2 versloeg voor de toernooiwinst in 2012. Op de 100e verjaardag van Babe Ruth’s Major League debuut openden Japan en de Verenigde Staten het bal in 2014. Om 19:05 uur plaatselijke tijd gooide startende werper James Kaprielian van UCLA en Team USA de eerste pitch van het toernooi richting de thuisplaat. Zo bleek ook dit jaar weer: niets kan Holland’s geliefde honkbaltoernooi tegenhouden. Playball!

Chinese Taipei 0-3 Nederland

Zoals we inmiddels gewend zijn bij deze Honkbalweek, begonnen we ook op zondag een uurtje later dan gepland. In een vrijwel uitverkocht Pim Mulier stadion nam Nederland het in een nazomerig zonnetje op tegen Chinese Taipei, met als inzet het mee blijven strijden om de toernooititel. Om één minuut voor drie wierp startende werper Jung-Hao Hsieh de eerste pitch en kon de strijd beginnen.

Met ESPN naar de World Series 2012

Maak je eigen scorebord voor de kans om een reis naar de World Series te winnen en deel te nemen aan de ESPN America MLB Ultimate Fan Experience!

Maak gewoon je eigen scoreboard voor de kans om een reis van je leven te winnen. Je zal niet alleen vliegen naar de 2012 MLB World Series, maar ook deelnemen aan de ESPN America's MLB The Ultimate Fan Experience in Italië samen met 11 runners up. Veel succes!

Nederland 2-4 Puerto Rico

De avondwedstrijd van Honkbalweek Dag 2 ging tussen Nederland en Puerto Rico en werd voorafgegaan door een indrukwekkend moment van stilte ter nagedachtenis aan Gregory Halman. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, bleek Puerto Rico geen hinder te ondervinden van het feit dat ze vrijdagavond ook al een wedstrijd gespeeld hadden. Binnen 15 minuten had Nederlands’ startende werper Rob Cordemans vier honkslagen en twee punten tegen gekregen en nam Puerto Rico brutaal de leiding tegen de regerend wereldkampioen (2-0).

USA 4-1 Japan

Dag 2 van de 26e Haarlemse Honkbalweek begon, net zoals dag 1, met heel veel regen. Om 10 uur leek het veld eerder geschikt voor het Europees Kampioenschap waterpolo, maar dankzij (wederom) geweldig werk van de field crew kon de startende werper van Team USA, Marco Gonzales, om klokslag half vijf de eerste bal gooien voor het duel tussen de VS en Japan.

Cuba 2-3 Puerto Rico

Om 20.08 uur werd de eerste pitch gegooid bij het tweede duel van deze Honkbalweek. Tweejaarlijkse favoriet voor de titel Cuba nam het op tegen de jonge ploeg uit Puerto Rico, aangevoerd door een coachingstaf met daarin onder andere voormalig Major League All-Stars José Valentin (Brewers, White Sox) en Carlos Baerga (Indians).

Japan 4-1 Chinese Taipei

Vochtige start van de 26e Haarlemse Honkbalweek

De regen viel de hele ochtend met bakken uit de hemel, maar zelfs het slechte weer kon de opening van de 26e editie van de Haarlemse Honkbalweek niet in de weg staan. De groundcrew wist het veld in no-time speelklaar te maken en met slechts anderhalf uur vertraging kon umpire Roy van de Wateringen om half vier het langverwachte ‘Play Ball’ over het veld laten schallen. Japan en Chinese Taipei mochten uitvechten wie met de eerste overwinning van het toernooi aan de haal ging.

USA maakt deelnemersveld compleet

Met de komst van Team USA naar de Honkbalweek hebben wij het deelnemersveld compleet.

Eerder wisten wij al Chinese Taipei, Japan, Puerto Rico en Cuba vast te leggen voor de komende editie. Natuurlijk zal, Wereldkampioen Nederland, het team van coach Brain Farley, naar Haarlem komen.
Behalve in 1978 hebben wij elk editie wel ‘iets’ uit de USA gehad. In 1961 was het Amerikaanse luchtmacht team Alconbury Spartans het eerste Amerikaanse team welke deelnam aan ‘De Week’.
Naast in de geschiedenis o.a. Little Ceasers, Reno Astros, Miami Hurricans al op de velden van het Pim Mulierstadion in actie gezien te hebben was de publieklieveling uit de USA altijd het team uit Grand Rapids Michigan, de Sullivans.

Puerto Rico na 20 jaar weer deelnemer Honkbalweek

We hebben het deelnemersveld bijna rond want we kunnen melden dat zowel Puerto Rico als Cuba definitief naar de Honkbalweek zullen komen.

Voor Puerto Rico is het de 2e keer in de geschiedenis dat zij mee zullen doen. In 1992 werden ze tijdens de 16e Haarlemse Honkbalweek 5e. Puerto Rico staat op dit moment op de 9e plaats op de IBAF World ranking. Tijdens het afgelopen WK in Panama overleefde ze net aan de 1e ronde niet. Er waren o.a. overwinningen op Japan (6-0) en de Verenigde Staten (8-4), maar verloren met 0-5 van Nederland.

Datum Haarlemse Honkbalweek 2012 bekend!

Precies 9 maanden na afloop van de jubileum editie van de Honkbalweek kunnen wij de datum bekend maken voor de 26e editie, namelijk 13 tot en met 21 juli 2012.

Voorzitter Frits Mulder, “De zomer van 2012 zal weer een overvol sportjaar gaan worden. Met het oog op diverse facetten binnen onze organisatie hebben wij er voor gekozen om de 26e editie van de Haarlemse Honkbalweek in de tweede week van juli te laten aanvangen. Wij denken dat dit voor zowel de vrijwilligers, de honkballiefhebbers, de TV kijker als mede sponsoren die graag relaties willen uitnodigen de meest geschikte periode is die we konden kiezen”.

Dag 10, Japan op dreef, eerherstel Cuba

Japan wint met grote cijfers van Team USA (16-6)

Japan is met een ruime overwinning op Team USA (16-6), als derde geëindigd op de Haarlemse Honkbalweek. In de achtste inning maakten de Japanners met negen punten in één inning korte metten met de jonge Yankees.

Op papier waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Allebei hadden ze twee van de zeven wedstrijden gewonnen en er vijf verloren en ook in punten voor en tegen deden ze niet voor elkaar onder. Dat bleek ook in hun achtste en laatste wedstrijd op deze Honkbalweek. Japan scoorde weliswaar het eerste punt, maar in de tweede inning waren de rollen omgedraaid en stonden de Amerikanen voor (2-1).

Dag 9, winst voor USA, Nederland kampioen

Verrassende winst USA op Chinese Taipei (7-5)

Het kan raar lopen bij honkbal. Na vier innings stond Chinese Taipei nog met 5-0 voor. Een inning later was het 7-5 voor Team USA. Tevens de eindstand, waardoor USA nu morgen tegen Japan speelt om de derde plaats in de Honkbalweek.

De toeschouwers bij de wedstrijd USA-Chinese Taipei konden hun ogen niet geloven.Vier innings lang waren de Taiwanese Chinezen heer en meester, wat leidde tot een terechte voorsprong van 5 punten. En opeens kantelde de wedstrijd volledig en werden de Amerikanen de bovenliggende partij. In één inning, de vijfde, kwamen er maar liefst dertien Amerikanen aan slag en dat leverde bij elkaar zeven punten op. Genoeg om de wedstrijd niet meer uit handen te geven, waardoor – een beetje tegen de verwachting in – Chinese Taipei de derde plaats in de Honkbalweek aan zijn neus voorbij ziet gaan.

Dag 8, Chinese Taipei, Cuba en Nederland winnen

Chinese Taipei opnieuw sterker dan Japan (5-2)

Chinese Taipei heeft vanmorgen zijn tweede wedstrijd gewonnen in het toernooi. En opnieuw was Japan het slachtoffer. Dinsdag was het nog 3-1 nu werd het 5-2 voor de Taiwanezen.

Aangemoedigd door een kleine harde kern Taiwanese supporters, die van zich lieten horen boven het eerste honk, ging Taipei aanvankelijk rustig van start. Te rustig want in de derde inning wist Japan, een beetje tegen de verhouding in, op voorsprong te komen (1-0). Maar een inning later was de stand alweer gelijkgetrokken en weer een inning verder stond Chinese Taipei met 2-1 voor.

Dag 7, Cuba wint op valreep, Nederland verslaat USA

Cuba wint op valreep van Chinese Taipei (3-2)

Het scheelde weinig of Cuba was tegen Chinese Taipei tegen een derde nederlaag aangelopen. Maar in de achtste inning zorgde een bijna-homerun van Duarte alsnog voor een nipte overwinning.

Na twee verloren wedstrijden, tegen Nederland (10-0!) en Japan (4-2) had Cuba wat goed te maken in de Honkbalweek. En dat deed het donderdagmiddag in de wedstrijd tegen Chinese Taipei . Maar het was wel een dubbeltje op zijn kant. Maandag was Chinese Taipei nog redelijk gemakkelijk opzij gezet door de Cubanen (9-6) en ook nu leek er geen vuiltje aan de lucht nadat er in de eerste inning al door Cuba werd gescoord.

Dag 6, Weer verlies voor Cuba, weer wint van honkbalweek

Cuba verliest opnieuw, nu van Japan (4-2)

Head first score voor JapanCuba leek de nederlaag van dinsdagavond tegen Nederland (10-0!) nog niet te boven en moest vandaag ook tegen Japan het onderspit delven.

Broeierig, tropisch warm was het woensdagmiddag in het Pim Mulierstadion. In afwachting van het onweer dat al de hele dag werd aangekondigd, was de avondwedstrijd op voorhand al afgelast. Maar de ergste bliksem ging aan Haarlem voorbij, en het donderde alleen in de dug-out van Cuba na de tweede verloren wedstrijd van het toernooi. Verrassend werd met 4-2 van Japan verloren, nadat de eerste wed strijd tegen Japan nog een walk-over was geweest voor de Cubanen (6-0).

Dag 5, Eindelijk winst voor Taiwan, Cuba op pijnbank

Chinese Taipei wint pitchersduel met Japan (3-1)

Eén man maakte het verschil bij de wedstrijd tussen Taiwan en Japan: pitcher Lin Yu Ching. Negen innings lang stond hij op de heuvel en hield hij de Japanse slagploeg in bedwang.

Terecht werd Lin Yu Ching na de wedstrijd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Met 6x3 slag, 2x vier wijd en 5 honkslagen tegen zette hij een knappe prestatie neer.
Aanvankelijk kwamen de Japanners in de vierde inning nog op voorsprong, maar in de vijfde inning kwam Chinese Taipei sterk terug met onder meer een tweehonkslag, een driehonkslag en nog een honkslag die de 1-0 achterstand omzette in een 2-1 voorsprong.

Dag 4, Cuba en Nederland aan de leiding met 3 uit 3

Cuba wint ook van Chinese Taipei (9-6)

Alexeis Bell scoortZoals verwacht heeft Cuba ook zijn derde wedstrijd van het toernooi gewonnen. Zonder al teveel moeite werd Chinese Taipei met 9-6 verslagen.

Toch hield Chinese Taipei aanvankelijk even de schijn op voor een verrassing te kunnen zorgen, toen het na een vrije loop, een mooie honkslag en ‘schijn’ van de Cubaanse werper Luis Borotto een voorsprong wist te verwerven. Zij het niet voor lang, want nog in dezelfde gelijkmakende inning trok Cuba de stand weer gelijk, terwijl op de tribune de paraplu’s omhoog gingen tegen de eerste lichte regenbui. Een bruuske overgang na drie dagen parasolweer.

Dag 3, Cuba en Nederland blijven winnen, voetballers niet

Cuba verslaat na Japan ook Amerika (7-4)

Inside pitch op Alexeis BellCuba heeft ook zijn tweede wedstrijd in het toernooi gewonnen. Na vrijdag Japan met 6-0 te hebben afgedroogd werd vandaag Amerika aan de kant gezet.

Weer winst voor Cuba dus. Maar het ging toch wat minder eenvoudig dan in de wedstrijd tegen de jeugdige Japanners, toen de discipelen van Fidel Castro heer en meester waren. Ook nu vertrok Cuba goed uit de startblokken en kwam in de eerste inning meteen al op 1-0 , maar daarna haperde de machine en in de vierde inning kwamen de Amerikanen zelfs op gelijke hoogte (1-1). Door een prachtige individuele actie van Eriel Sanchéz, die na vier wijd zowel het tweede als het derde honk wist te stelen, werd het vervolgens 2-1 voor Cuba.

Dag 2, Japan en Nederland winnen, Venezuela blijft thuis

Japan buit fouten Amerika uit en wint (4-2)

Submariner Tatsuya MasudaJapan heeft zich vandaag knap hersteld van de nederlaag tegen Cuba vrijdagavond. In een wedstrijd met diverse leuke momenten werd het collegeteam van USA verslagen.

Het zal je maar gebeuren: je bent de kleinste man van het veld, de eerste slagman, begint direct met een tweehonkslag, en twee honkslagen verder loop je met nul uit het eerste punt binnen. Het overkwam de Japanner Katsumichi Noguchi in de wedstrijd tegen Amerika. waarin hij de spits mocht afbijten. Het publiek kon zijn openingsact wel waarderen en beloonde hem vanuit hun warme zetels met applaus en gejuich.

Dag 1, Amerika en Cuba starten met winst

Amerika begint Honkbalweek met overwinning

USA 3 - 1 Chinese TaipeiMet tropische temperaturen op de tribune hield Amerika vanmiddag in de openingswedstrijd van de HHW het hoofd koel en bracht Chinese Taipei de eerste nederlaag toe (3-1).

Voor het gooien van de ‘eerste bal’ had de organisatie uit de oude doos catcher Wim van Dusschoten opgepikt. In 1961 zat hij nog achter de plaat tijdens de eerste Haarlemse Honkbalweek. Negenenveertig jaar later mocht hij het voor de verandering op de heuvel proberen, om na 1 bal alweer te worden gewisseld door de Taiwanese pitcher Hsien Hsien Yang.

Wijziging speelschema vrijdag 9 juli

1B, Miquel CabrerraZojuist is er besloten vanwege de vluchtvertraging van Venezuela om het speelschema voor morgen, vrijdag 9 juli, om te draaien.

Vandaag, donderdag, had voorzitter Frits Mulder een hotline met de teammanger van Venezuela. Het team had voor vertrek al een vertraging van 6 uur. Inmiddels is het team opgestegen maar, zullen waarschijnlijk pas zaterdag vroeg in Nederland aankomen.

In overleg met de andere teams welke vrijdag spelen is besloten om het schema om te draaien.

Zilveren jubileum Honkbalweek

#25, David BergmanKomende zomer schrijft Haarlem toch een stuk geschiedenis op het gebied van sport. Daarvoor heeft de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek alle reden toe, want van 9 tot en met 18 juli aanstaande zal de 25e editie plaats vinden.

In 1961, toen aan het Badmintonpad, werd de 1e editie gespeeld en gewonnen door Alconbury Spartans. Nu bijna 50 jaar later heeft de organisatie het voor elkaar gekregen om in het Pim Mulier honkbalstadion 6 ploegen te strikken uit de top 10 van de wereld.

Team USA wint 24ste Haarlemse Honkbalweek

Team USA wint 24e Honkbalweek - © Michael Rosa

Het nationale amateurteam van USA, een selectie van spelers afkomstig van alle Amerikaanse universiteiten, heeft de 24ste Haarlemse Honkbalweek gewonnen. In de finale werd met 4-1 van Cuba gewonnen. De Cubanen werden een week eerder ook al (met 1-0) verslagen door de Amerikanen. Team USA wist als enige alle wedstrijden in het toernooi winnen.

Chinese Taipei na winst op derde plaats

De strijd om de derde plaats ging tussen twee Aziatische ploegen die volledig aan elkaar gewaagd waren. In de voorronde eindigde Japan nog op de derde plaats en Chinese Taipei op de vierde. Maar in de laatste wedstrijd werd er toch nog stuivertje gewisseld door de 2-0 overwinning van Chinese Taipei op Japan. 

Nederland zo goed als uitgeschakeld op Honkbal Week

Strike three, you're OUT! - © Michael RosaVanavond was de laatste kans voor Nederland om uitzicht te houden op de plek in de halve finale. In het Pim Mulierstadion werdt met 1-4 van de Cubanen verloren. Nederland weerde zich goed maar in de aanval komt het zeker wat te kort. Er worden teveel mannen op de honken achter gelaten en er worden veel te weinig honkslagen geslagen.

Honkbal week foto's vanaf nu ook na te bestellen

Deze foto kopen? - © Michael RosaDeze gehele week zijn wij aanwezig geweest bij de meeste wedstrijden en de kommmende dagen zullen we ook bij de meeste wedstrijden aanwezig zijn. Hier en daar hoorde we de vraag naar afdrukken voor familie of voor prive verzameling.

Via onze partner Oypo bieden wij u nu de mogenlijkheid tot het kopen van foto afdrukken, posters, canvas doeken of de originele bestanden voor uw prive collectie of eigen website.

U kunt de foto's van de 24e Haarlemse Honkbal Week hier bestellen.

Wilt u een afbeelding commercieel gebruiken dan kan dat ook neem daarvoor contact met ons op.

Nederland komt weer één punt te kort

Derek Dietrich net optijd terug - © Michael RosaVanavond speelde Nederland hun vierde wedstrijd tijdens de Haarlemse Honkbal Week, dit maal was titel favoriet Team USA de tegenstander in het Pim Mulierstadion. Net als de twee voorgaande wedstrijden verliest Nederland nipt met ditmaal één punt verschil, 1-2.

In de vijfde inning is het Derek Dietrich die de Amerikanen op een 0-1 voorsprong door een solo homerun. Dietrich doet het goed dit toernooi met op dat moment een slag gemiddelde van 1.000.

Nederland op de valreep onderuit

Veilig op derde honk - © Michael RosaNederland speelde vanavond een goede wedstrijd tegen Japan die ze ook leken te gaan winnen. Percy Isenia scoorde in de tweede inning het eerste punt toen Michael Duursma met de honken vol vier wijd kreeg. In de vijfde inning slaat Roel Koolen een lead-off homerun en brengt daarmee de stand op 2-0.

In de achtste inning komt Takahiro Iwamoto op de honken door een honkslag en wordt binnen geslagen door Yuto Nakakura. In de negende inning is het de knuffeljappaner Ryoji Nakata die een lead-off homerun slaat en de Jappaners op gelijke hoogte brengt.

USA en Cuba aan elkaar gewaagd

Ryan Jackson veilig terug - © Michael RosaIn een van beide kanten foutloze wedstrijd, met soms schitterend veldspel, heeft het nationale amateurteam van Amerika de favoriete Cubanen verslagen. Voor kenners was de wedstrijd een genot om naar te kijken, maar de liefhebbers van spektakel en veel punten zullen niet echt op het puntje van hun stoel hebben gezeten.

Nederland onderuit tegen Chinese Taipei

De Nederlandse line-up - © Michael RosaNa de regenachtige overwinning van gisteren wist Nederland vandaag Chinese Taipei niet te temmen. Nederland opent de score in de vierde inning door scores van Percy Isenia en Dirk van 't Klooster, 0-2. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Chinese Taipei meteen langszij door scores van 3-2. In de zesde inning komt Nederland door een homerun van #41 Vince Rooi, waarmee hij ook Dirk van 't Klooster binnen slaat, op een 3-4 voorsprong. Maar wederom in de gelijkmakende slagbeurt scoort Chinese Taipei drie punten waardoor ze op een 6-4 voorsprong komen die uiteindelijk onoverbrugbaar bleek te zijn.

Nederland verslaat de regen en Dutch Carribean Team

Catcher Sidney de Jong - © Michael RosaDe vierde wedstrijd van de 24e Haarlemse Honkbal Week stond in het teken van 'rain delays'. Na meerdere keren de wedstrijd gestaakt te hebben wegens de regen trok Nederland toch aan het langste eind. De goed spelende Antilianen konden het Nederlands team niet van de 5-1 overwinning weerhouden.

Nederland opende de score in de derde inning met scores van Isenia, Duursma en Rombley. Nederland liet hier drie man op de honken staan. Een inning later was het weer Duursma die scorde. Na het tweede en het derde honk te hebben gestolen werdt hij binnen geslagen door Kingsale. De volgende inning zette Jansen het enigste punt op het scorebord voor het Dutch Carribean Team. Na zelf een twee-honkslag te slaan werd hij binnen geslagen door Josefa.

USA verslaat Japan op 2e dag HHW

Pitcher Stephen Strasburg - © Michael RosaZojuist is de eerste wedstrijd van de tweede dag van de Haarlemse Honkbal Week afgelopen. Winnaar van gisteren, Japan trad aan tegen Team USA. In de eerste inning waren het de Japanners die de score opende maar in de tweede helft ging de USA daar meteen overheen, 3-1. In de volgende 8 innings werdt maar sporadisch gescoord en werdt het uiteindelijk 5-2 voor de Amerikanen.

Japan verslaat Chinese Taipei

Publiekslieveling Ryoji Nakata - © Michael RosaDe tweede wedstrijd van de Haarlemse Honkbal Week is gewonnen door Japan. Japan opende de score in de derde innen 0-1. Chinese Taipei kwam in de vierde inning meteen terug en ging er overheen 4-1. In de vijfde inning verkleinde Japan de achterstand tot 4-3. In de zevende inning ging het Japanse offensief verder en maakte 2 punten wat de stand bracht op 4-5 wat tevens de einduitslag werd.

Cuba komt met Olympische ploeg

Cuba zal begin juli op Schiphol arriveren met de complete Olympische ploeg.

Haarlemse HonkbalweekEen haast onleesbare fax is er binnen gerold op het secretariaat van de Honkbalweek. Maar een korte blik op de fax gaf wel weer dat dit de Olympische ploeg is.

Niet alleen de namenlijst maar ook dat ze na de Honkbalweek doorreizen naar Seoul, laatste tussenstop voordat ze naar de Olympische Spelen in Beijing gaan, is voor de organisatie een bevestiging dat er straks wel een geweldig team zal deelnemen.

Overige baseball nieuws

Nederland voor 22e keer Europees kampioen!

Nederland prologeert na 10 innings de Europeese titel do...

Read more