Baseball

USA 8-1 Nederland

Een stijf uitverkocht Pim Mulierstadion maakte zich al vroeg op voor het duel tussen de Verenigde Staten en Nederland op woensdag. Een stralend mooi avond, zonder een wolk aan de lucht en met de zon volop schijnend op het prachtige Haarlemse honkbalveld, zorgde ervoor dat de sfeer er vanaf het begin af aan uitstekend in zat. Een Nederlandse winstpartij zou de avond compleet maken.

Chinese Taipei 0-1 Japan

Woensdagmiddag. Pim Mulier Stadion, Haarlem. Stralende zon aan een felblauwe hemel. Twee wedstrijden op het programma. Wat wil een mens nog meer?

Japan en Chinese Taipei openden het bal met een middagwedstrijd. Taipei was nog steeds op zoek naar de eerste HHW-overwinning van dit jaar, terwijl Japan pas gisteren het eerste verlies van het toernooi opliep na drie winstpartijen op rij. 

Japan 0-6 USA

Het leek in eerste instantie een wat grijze aangelegenheid te worden, de dinsdagavondwedstrijd in Haarlem. Lichte bewolking bedekte de lucht boven het Pim Mulier Stadion tot laat in de middag; er viel zelfs wat regen in de ochtend. Maar een half uur voor aanvang van het duel tussen de VS en Japan opende de lucht zich en kwam de zon om de hoek kijken. Om 19:04 uur gaf umpire Dana Beszczyznski het signaal voor playball en wierp Japanse starter Haruhiro Hamaguchi de eerste van zijn vele eerste-inning-wijdballen richting de plaat.

Nederland 1-3 Japan

Wedstrijd nummer drie voor Nederland (1-1) was de maandagavondpot tegen Japan (2-0). Met veteraan David Bergman op de heuvel voor Nederland en Segei Tanaka de startende werper voor Japan had dit duel vooraf alles voor een fraaie strijd.

A tale of two pitchers

Dag 4 van de Haarlemse Honkbalweek was er weer eentje met twee wedstrijden, de eerste daarvan Chinese Taipei tegen de Verenigde Staten. Met het Honkbalweekdebuut achter de plaat van scheidsrechter Stenar van Groningen Schinkel en twee volledig verschillende teams tegenover elkaar was er voldoende aanleiding voor een mooi duel.

Chinese Taipei 3-6 Nederland

De zondagmiddagwedstrijd tussen Nederland en Chinese Taipei was opnieuw een goedbezochte aangelegenheid. Na de wedstrijd van zaterdagavond waren de Nederlanders gebrand op een beter resultaat. Ze lieten er dan ook geen gras over groeien.

Nederland 0-3 USA

Op zaterdagavond was het dan eindelijk zover: het Nederlands team opende haar toernooi met een wedstrijd tegen de huidige Amerikaanse collegetop. Een strak uitverkocht Pim Mulierstadion zag Rob Cordemans zijn rechtmatige plek op de heuvel innemen. Iets na zeven uur landde de eerste pitch in de handschoen van catcher Dashenko Ricardo en kon het bal beginnen.

Japan 2-0 Chinese Taipei

De zonovergoten eerste zaterdag van het toernooi was het ideale decor voor de eerste doubleheader van de 27e Haarlemse Honkbalweek. Om 14:03 uur plaatselijke tijd wierp Tomohiro Hamada van Samurai Japan de eerste bal van het duel richting Chieh Hsien Chen van Chinese Taipei. Game on!

USA 0-1 Japan

Er leek geen einde te komen aan de twee jaar die we hebben moeten wachten op de start van de 27e Haarlemse Honkbalweek, maar uiteindelijk waren het maar 719 nachtjes slapen sinds Cuba publiekslieveling Puerto Rico met 4-2 versloeg voor de toernooiwinst in 2012. Op de 100e verjaardag van Babe Ruth’s Major League debuut openden Japan en de Verenigde Staten het bal in 2014. Om 19:05 uur plaatselijke tijd gooide startende werper James Kaprielian van UCLA en Team USA de eerste pitch van het toernooi richting de thuisplaat. Zo bleek ook dit jaar weer: niets kan Holland’s geliefde honkbaltoernooi tegenhouden. Playball!

Chinese Taipei 0-3 Nederland

Zoals we inmiddels gewend zijn bij deze Honkbalweek, begonnen we ook op zondag een uurtje later dan gepland. In een vrijwel uitverkocht Pim Mulier stadion nam Nederland het in een nazomerig zonnetje op tegen Chinese Taipei, met als inzet het mee blijven strijden om de toernooititel. Om één minuut voor drie wierp startende werper Jung-Hao Hsieh de eerste pitch en kon de strijd beginnen.

Met ESPN naar de World Series 2012

Maak je eigen scorebord voor de kans om een reis naar de World Series te winnen en deel te nemen aan de ESPN America MLB Ultimate Fan Experience!

Maak gewoon je eigen scoreboard voor de kans om een reis van je leven te winnen. Je zal niet alleen vliegen naar de 2012 MLB World Series, maar ook deelnemen aan de ESPN America's MLB The Ultimate Fan Experience in Italië samen met 11 runners up. Veel succes!

Nederland 2-4 Puerto Rico

De avondwedstrijd van Honkbalweek Dag 2 ging tussen Nederland en Puerto Rico en werd voorafgegaan door een indrukwekkend moment van stilte ter nagedachtenis aan Gregory Halman. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, bleek Puerto Rico geen hinder te ondervinden van het feit dat ze vrijdagavond ook al een wedstrijd gespeeld hadden. Binnen 15 minuten had Nederlands’ startende werper Rob Cordemans vier honkslagen en twee punten tegen gekregen en nam Puerto Rico brutaal de leiding tegen de regerend wereldkampioen (2-0).

USA 4-1 Japan

Dag 2 van de 26e Haarlemse Honkbalweek begon, net zoals dag 1, met heel veel regen. Om 10 uur leek het veld eerder geschikt voor het Europees Kampioenschap waterpolo, maar dankzij (wederom) geweldig werk van de field crew kon de startende werper van Team USA, Marco Gonzales, om klokslag half vijf de eerste bal gooien voor het duel tussen de VS en Japan.

Cuba 2-3 Puerto Rico

Om 20.08 uur werd de eerste pitch gegooid bij het tweede duel van deze Honkbalweek. Tweejaarlijkse favoriet voor de titel Cuba nam het op tegen de jonge ploeg uit Puerto Rico, aangevoerd door een coachingstaf met daarin onder andere voormalig Major League All-Stars José Valentin (Brewers, White Sox) en Carlos Baerga (Indians).

Japan 4-1 Chinese Taipei

Vochtige start van de 26e Haarlemse Honkbalweek

De regen viel de hele ochtend met bakken uit de hemel, maar zelfs het slechte weer kon de opening van de 26e editie van de Haarlemse Honkbalweek niet in de weg staan. De groundcrew wist het veld in no-time speelklaar te maken en met slechts anderhalf uur vertraging kon umpire Roy van de Wateringen om half vier het langverwachte ‘Play Ball’ over het veld laten schallen. Japan en Chinese Taipei mochten uitvechten wie met de eerste overwinning van het toernooi aan de haal ging.

USA maakt deelnemersveld compleet

Met de komst van Team USA naar de Honkbalweek hebben wij het deelnemersveld compleet.

Eerder wisten wij al Chinese Taipei, Japan, Puerto Rico en Cuba vast te leggen voor de komende editie. Natuurlijk zal, Wereldkampioen Nederland, het team van coach Brain Farley, naar Haarlem komen.
Behalve in 1978 hebben wij elk editie wel ‘iets’ uit de USA gehad. In 1961 was het Amerikaanse luchtmacht team Alconbury Spartans het eerste Amerikaanse team welke deelnam aan ‘De Week’.
Naast in de geschiedenis o.a. Little Ceasers, Reno Astros, Miami Hurricans al op de velden van het Pim Mulierstadion in actie gezien te hebben was de publieklieveling uit de USA altijd het team uit Grand Rapids Michigan, de Sullivans.

Puerto Rico na 20 jaar weer deelnemer Honkbalweek

We hebben het deelnemersveld bijna rond want we kunnen melden dat zowel Puerto Rico als Cuba definitief naar de Honkbalweek zullen komen.

Voor Puerto Rico is het de 2e keer in de geschiedenis dat zij mee zullen doen. In 1992 werden ze tijdens de 16e Haarlemse Honkbalweek 5e. Puerto Rico staat op dit moment op de 9e plaats op de IBAF World ranking. Tijdens het afgelopen WK in Panama overleefde ze net aan de 1e ronde niet. Er waren o.a. overwinningen op Japan (6-0) en de Verenigde Staten (8-4), maar verloren met 0-5 van Nederland.

Met ESPN naar MLB Baseball Academy

Maak je eigen baseball card en win een reis naar de MLB European Baseball Academy in Pisa, Italië.

Heb je tijdens de European Big League Tour in Amsterdam bij de ESPN America stand een foto van jezelf laten maken als honkballer?
Download nu je foto van deze site en ga snel naar www.facebook.com/espnamerica. Klik links op "Step up to the plate", upload de foto van jezelf als honkballer en volg de instructies.

Major League Baseball post-season

MLB gets ready to crown a new champion – the MLB Playoffs and World Series on ESPN America

© Getty ImagesMajor League Baseball (MLB) wraps another season this month with coverage on ESPN America of the MLB Playoffs and the ‘Big Show’ itself, the World Series. ESPN America presents coverage of Division Series and Championship Series games, followed by the always memorable World Series. The National League (NL) is home to the defending champion San Francisco Giants, again in position to challenge for the title, as well as the blistering Philadelphia Phillies and their deadly pitching rotation. The Atlanta Braves have challenged the Phillies in the East all season, while the Milwaukee Brewers and St. Louis Cardinals have kept the Central jumping.

Wethouders brengen ‘MLB Amsterdam 2014’ naar NY

© Getty ImagesWethouder Olympische Ambitie van Amsterdam, Eric van der Burg, en zijn collega-wethouder Michel Bezuijen van de gemeente Haarlemmermeer gaan komende vrijdag in New York officieel bij Major League Baseball International een bidbook aanbieden voor ‘MLB Amsterdam 2014’. Beide wethouders worden vergezeld door Robert Eenhoorn, technisch directeur van de Nederlandse honk- en softballbond KNBSB, organisator Ronald Buijs van YBBP Amsterdam, Henk Stokhof, regisseur Olympische Ambitie en hoofd Sport in Amsterdam en Hans Zuurbier, directeur economische ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer.

MLB op ESPN AMERICA

Baseball stadions in vuur en vlam – MLB op ESPN AMERICA

© Getty ImagesWe zitten in de beslissende fase van de Major League Baseball (MLB) competitie, waarbij ESPN AMERICA nauwlettend de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen in de gaten houden. De teams zetten alles op alles om van de partij te zijn tijdens de MLB Playoffs in oktober, die toegang verschaffen naar de World Series. De San Francisco Giants hebben dit jaar laten zien dat zij waardige titelverdedigers zijn, waarbij zij epische duels hebben uitgevochten met andere National League kanshebbers, zoals Milwaukee Brewers en St. Louis Cardinals. Een van de grote favorieten voor de titel, Philadelphia Phillies, mag het in de Eastern Conference opnemen tegen de Atlanta Braves.

1000e honkslag voor Dirk van 't Klooster

Tijdens de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers in het Pim Mulier honkbalstadion heeft Dirk van 't Klooster zijn 1000e honkslag in de Nederlandse Hoofdklasse geslagen. Hij is daarmee de tweede de de magische grens van 1000 heeft bereikt.

De Meest Waardevolle Speler van 2005 en beste slagman van 2002, 2005 en 2010 is bezig met zijn 19e hoodklasse seizoen. De Nederlandse International slaat sinds 1997 elk seizoen minimaal .300, dit was zijn 1000e honkslag sinds 1993.

Major League Baseball op ESPN America

MLB staat in juli in het teken van het All Star Weekend, met de All-Star Game en de Home Run Derby

© Getty ImagesMajor League Baseball (MLB) staat ook in juli centraal op ESPN America met fantastische reguliere seizoenswedstrijden en met een van de meest spraakmakende evenementen, All Star Weekend. Tijdens het weekend kunnen de fans genieten van de Home Run Derby en de All-Star Game. Al de grote namen nemen dit weekend het veld. Vorig jaar wist de National League voor het eerst sinds 1996 de wedstrijdklassieker weer eens naar zich toe te trekken met een 3-1 overwinning. En de Home Run Derby zelf werd gewonnen door Big Papi himself, Boston Red Sox designated hitter David Ortiz. 32 keer mist hij de bal het stadion uit te meppen.

Met ESPN naar MLB European Baseball Academy

Met ESPN America naar ItaliëMaak je eigen baseball card en win een reis naar de MLB European Baseball Academy in Pisa, Italië.

Heb je tijdens het World Port Tournament in de weekenden bij de ESPN America stand een foto van jezelf laten maken als honkballer?
Download nu je foto van deze site en ga snel naar www.facebook.com/espnamerica. Klik links op "Step up to the plate", upload de foto van jezelf als honkballer en volg de instructies.

Nederland begint met no-runzege op Curaçao

Nederland 6 - 0 CuraçaoIn een productieve zesde inning nam het Nederlands team gisteren op de eerste avond van het 13de World Port Tournament ruim afstand (6-0) van de honkballers van Curaçao die tot dan de schade hadden beperkt tot twee puntjes. Net als in de vierde inning was het Vince Rooi die het sein gaf tot de aanval.

Kinheim komt tegen Pirates slechts eenmaal tot winst

De uitermate belangrijke serie van 3 wedstrijden tegen koploper L&D Amsterdam Pirates bracht Corendom Kinheim slechts eenmaal winst.

Het weekend begon met twee zeer spectaculaire wedstrijden die met een tiebreak moesten worden beslist. De eerste wedstrijd eindigde in het voordeel van de Amsterdammers, terwijl de tweede ontmoeting, na ruim drie uur spelen, door de Haarlemmmers werd gewonnen. De derde wedstrijd in Amsterdam kende een desastreuze 2e innings, waarin maar liefst 8 runs door de mannen van Charles Urbanus werden gescoord. Na 9 innings liet het scorebord een 9-1 uitslag zien.

Corendon Kinheim haalt volle winst

Pim WalsmaDe start van de hoofdklasse-competitie van de honkballers heeft weinig verrassingen opgeleverd. Wel was het opmerkelijk dat de Utrechtse newcomer UVV in de derde wedstrijd tegen het Hoofddorpse Vaessen Pioniers de overwinning wist binnen te halen.
Het team van Corendon Kinheim speelde een serie wedstrijden tegen het Haagse ADO en maakte daarbij geen misstappen. Driemaal werd een royale overwinning geboekt.

Datum Haarlemse Honkbalweek 2012 bekend!

Precies 9 maanden na afloop van de jubileum editie van de Honkbalweek kunnen wij de datum bekend maken voor de 26e editie, namelijk 13 tot en met 21 juli 2012.

Voorzitter Frits Mulder, “De zomer van 2012 zal weer een overvol sportjaar gaan worden. Met het oog op diverse facetten binnen onze organisatie hebben wij er voor gekozen om de 26e editie van de Haarlemse Honkbalweek in de tweede week van juli te laten aanvangen. Wij denken dat dit voor zowel de vrijwilligers, de honkballiefhebbers, de TV kijker als mede sponsoren die graag relaties willen uitnodigen de meest geschikte periode is die we konden kiezen”.

Dag 10, Japan op dreef, eerherstel Cuba

Japan wint met grote cijfers van Team USA (16-6)

Japan is met een ruime overwinning op Team USA (16-6), als derde geëindigd op de Haarlemse Honkbalweek. In de achtste inning maakten de Japanners met negen punten in één inning korte metten met de jonge Yankees.

Op papier waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Allebei hadden ze twee van de zeven wedstrijden gewonnen en er vijf verloren en ook in punten voor en tegen deden ze niet voor elkaar onder. Dat bleek ook in hun achtste en laatste wedstrijd op deze Honkbalweek. Japan scoorde weliswaar het eerste punt, maar in de tweede inning waren de rollen omgedraaid en stonden de Amerikanen voor (2-1).

Dag 9, winst voor USA, Nederland kampioen

Verrassende winst USA op Chinese Taipei (7-5)

Het kan raar lopen bij honkbal. Na vier innings stond Chinese Taipei nog met 5-0 voor. Een inning later was het 7-5 voor Team USA. Tevens de eindstand, waardoor USA nu morgen tegen Japan speelt om de derde plaats in de Honkbalweek.

De toeschouwers bij de wedstrijd USA-Chinese Taipei konden hun ogen niet geloven.Vier innings lang waren de Taiwanese Chinezen heer en meester, wat leidde tot een terechte voorsprong van 5 punten. En opeens kantelde de wedstrijd volledig en werden de Amerikanen de bovenliggende partij. In één inning, de vijfde, kwamen er maar liefst dertien Amerikanen aan slag en dat leverde bij elkaar zeven punten op. Genoeg om de wedstrijd niet meer uit handen te geven, waardoor – een beetje tegen de verwachting in – Chinese Taipei de derde plaats in de Honkbalweek aan zijn neus voorbij ziet gaan.

Dag 8, Chinese Taipei, Cuba en Nederland winnen

Chinese Taipei opnieuw sterker dan Japan (5-2)

Chinese Taipei heeft vanmorgen zijn tweede wedstrijd gewonnen in het toernooi. En opnieuw was Japan het slachtoffer. Dinsdag was het nog 3-1 nu werd het 5-2 voor de Taiwanezen.

Aangemoedigd door een kleine harde kern Taiwanese supporters, die van zich lieten horen boven het eerste honk, ging Taipei aanvankelijk rustig van start. Te rustig want in de derde inning wist Japan, een beetje tegen de verhouding in, op voorsprong te komen (1-0). Maar een inning later was de stand alweer gelijkgetrokken en weer een inning verder stond Chinese Taipei met 2-1 voor.

Dag 7, Cuba wint op valreep, Nederland verslaat USA

Cuba wint op valreep van Chinese Taipei (3-2)

Het scheelde weinig of Cuba was tegen Chinese Taipei tegen een derde nederlaag aangelopen. Maar in de achtste inning zorgde een bijna-homerun van Duarte alsnog voor een nipte overwinning.

Na twee verloren wedstrijden, tegen Nederland (10-0!) en Japan (4-2) had Cuba wat goed te maken in de Honkbalweek. En dat deed het donderdagmiddag in de wedstrijd tegen Chinese Taipei . Maar het was wel een dubbeltje op zijn kant. Maandag was Chinese Taipei nog redelijk gemakkelijk opzij gezet door de Cubanen (9-6) en ook nu leek er geen vuiltje aan de lucht nadat er in de eerste inning al door Cuba werd gescoord.

Dag 6, Weer verlies voor Cuba, weer wint van honkbalweek

Cuba verliest opnieuw, nu van Japan (4-2)

Head first score voor JapanCuba leek de nederlaag van dinsdagavond tegen Nederland (10-0!) nog niet te boven en moest vandaag ook tegen Japan het onderspit delven.

Broeierig, tropisch warm was het woensdagmiddag in het Pim Mulierstadion. In afwachting van het onweer dat al de hele dag werd aangekondigd, was de avondwedstrijd op voorhand al afgelast. Maar de ergste bliksem ging aan Haarlem voorbij, en het donderde alleen in de dug-out van Cuba na de tweede verloren wedstrijd van het toernooi. Verrassend werd met 4-2 van Japan verloren, nadat de eerste wed strijd tegen Japan nog een walk-over was geweest voor de Cubanen (6-0).

Dag 5, Eindelijk winst voor Taiwan, Cuba op pijnbank

Chinese Taipei wint pitchersduel met Japan (3-1)

Eén man maakte het verschil bij de wedstrijd tussen Taiwan en Japan: pitcher Lin Yu Ching. Negen innings lang stond hij op de heuvel en hield hij de Japanse slagploeg in bedwang.

Terecht werd Lin Yu Ching na de wedstrijd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Met 6x3 slag, 2x vier wijd en 5 honkslagen tegen zette hij een knappe prestatie neer.
Aanvankelijk kwamen de Japanners in de vierde inning nog op voorsprong, maar in de vijfde inning kwam Chinese Taipei sterk terug met onder meer een tweehonkslag, een driehonkslag en nog een honkslag die de 1-0 achterstand omzette in een 2-1 voorsprong.

Dag 4, Cuba en Nederland aan de leiding met 3 uit 3

Cuba wint ook van Chinese Taipei (9-6)

Alexeis Bell scoortZoals verwacht heeft Cuba ook zijn derde wedstrijd van het toernooi gewonnen. Zonder al teveel moeite werd Chinese Taipei met 9-6 verslagen.

Toch hield Chinese Taipei aanvankelijk even de schijn op voor een verrassing te kunnen zorgen, toen het na een vrije loop, een mooie honkslag en ‘schijn’ van de Cubaanse werper Luis Borotto een voorsprong wist te verwerven. Zij het niet voor lang, want nog in dezelfde gelijkmakende inning trok Cuba de stand weer gelijk, terwijl op de tribune de paraplu’s omhoog gingen tegen de eerste lichte regenbui. Een bruuske overgang na drie dagen parasolweer.

Dag 3, Cuba en Nederland blijven winnen, voetballers niet

Cuba verslaat na Japan ook Amerika (7-4)

Inside pitch op Alexeis BellCuba heeft ook zijn tweede wedstrijd in het toernooi gewonnen. Na vrijdag Japan met 6-0 te hebben afgedroogd werd vandaag Amerika aan de kant gezet.

Weer winst voor Cuba dus. Maar het ging toch wat minder eenvoudig dan in de wedstrijd tegen de jeugdige Japanners, toen de discipelen van Fidel Castro heer en meester waren. Ook nu vertrok Cuba goed uit de startblokken en kwam in de eerste inning meteen al op 1-0 , maar daarna haperde de machine en in de vierde inning kwamen de Amerikanen zelfs op gelijke hoogte (1-1). Door een prachtige individuele actie van Eriel Sanchéz, die na vier wijd zowel het tweede als het derde honk wist te stelen, werd het vervolgens 2-1 voor Cuba.

Dag 2, Japan en Nederland winnen, Venezuela blijft thuis

Japan buit fouten Amerika uit en wint (4-2)

Submariner Tatsuya MasudaJapan heeft zich vandaag knap hersteld van de nederlaag tegen Cuba vrijdagavond. In een wedstrijd met diverse leuke momenten werd het collegeteam van USA verslagen.

Het zal je maar gebeuren: je bent de kleinste man van het veld, de eerste slagman, begint direct met een tweehonkslag, en twee honkslagen verder loop je met nul uit het eerste punt binnen. Het overkwam de Japanner Katsumichi Noguchi in de wedstrijd tegen Amerika. waarin hij de spits mocht afbijten. Het publiek kon zijn openingsact wel waarderen en beloonde hem vanuit hun warme zetels met applaus en gejuich.

Dag 1, Amerika en Cuba starten met winst

Amerika begint Honkbalweek met overwinning

USA 3 - 1 Chinese TaipeiMet tropische temperaturen op de tribune hield Amerika vanmiddag in de openingswedstrijd van de HHW het hoofd koel en bracht Chinese Taipei de eerste nederlaag toe (3-1).

Voor het gooien van de ‘eerste bal’ had de organisatie uit de oude doos catcher Wim van Dusschoten opgepikt. In 1961 zat hij nog achter de plaat tijdens de eerste Haarlemse Honkbalweek. Negenenveertig jaar later mocht hij het voor de verandering op de heuvel proberen, om na 1 bal alweer te worden gewisseld door de Taiwanese pitcher Hsien Hsien Yang.

Wijziging speelschema vrijdag 9 juli

1B, Miquel CabrerraZojuist is er besloten vanwege de vluchtvertraging van Venezuela om het speelschema voor morgen, vrijdag 9 juli, om te draaien.

Vandaag, donderdag, had voorzitter Frits Mulder een hotline met de teammanger van Venezuela. Het team had voor vertrek al een vertraging van 6 uur. Inmiddels is het team opgestegen maar, zullen waarschijnlijk pas zaterdag vroeg in Nederland aankomen.

In overleg met de andere teams welke vrijdag spelen is besloten om het schema om te draaien.

Zilveren jubileum Honkbalweek

#25, David BergmanKomende zomer schrijft Haarlem toch een stuk geschiedenis op het gebied van sport. Daarvoor heeft de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek alle reden toe, want van 9 tot en met 18 juli aanstaande zal de 25e editie plaats vinden.

In 1961, toen aan het Badmintonpad, werd de 1e editie gespeeld en gewonnen door Alconbury Spartans. Nu bijna 50 jaar later heeft de organisatie het voor elkaar gekregen om in het Pim Mulier honkbalstadion 6 ploegen te strikken uit de top 10 van de wereld.

Landskampioen Neptunus ‘maatje te groot’ voor Kinheim

Komende wedstrijdenreeks tegen runner-up Pirates van groot belang

Rafael Jozefa steelt tweeCorendon Kinheim moest het afgelopen weekend door de “zure appel heen bijten” want na tien opeenvolgende overwinningen, werden afgelopen week vier nederlagen achter elkaar geleden.

Hoewel er twee van de drie wedstrijden tegen landskampioen DOOR Nepunus met slechts 1 run verschil werden verloren, moet erkend worden dat de Rotterdammers toch een “maatje te groot” zijn.

De Kinheimers blijken bij grote druk tegen het einde van de wedstrijd onzorgvulder te gaan spelen en dat levert de tegenpartij de winstpunten op. Zo kon zondag j.l. een 8-5 voorsprong in de 8e innings niet worden vastgehouden en zorgden drie veldfouten en een wild-pitch voor een 9-8 nederlaag.

Bekijk en bestel de foto's van zaterdag en zondag.

Komend weekend staat de belangrijke wedstrijdenreeks tegen L&D Amsterdam Pirates op het programma. De Amsterdammers lieten in de seizoenstart een aantal punten liggen, doch lijken kalmaan de “winning mood” weer te pakken te hebben.

Het Corendonteam zal ervan moeten profiteren dat 2 van de 3 wedstrijden tegen de Pirates het komend Pinksterweekend in Haarlem worden gespeeld en dat moet mogelijkheden bieden voor gunstige resultaten.

Wederom kan een interessant honkbalweekend tegemoet worden gezien.

Corendon Kinheim drie maal langs Mr.Cocker HCAW

Corendon Kinheim handhaaft zich aan de kop van de ranglijst en zal zich in komende weekends moeten bewijzen

Bryan EngelhardtDe wedstrijdenserie tegen het Bussumse Mr.Cocker HCAW heeft het Corendon Kinheimteam wel de volle winst gebracht, maar het waren drie zeer moeizame overwinningen, waarvan er 2 pas in de laatste innings werden beslist. De Bussummers kwamen aan het slot kennelijk in de problemen, want toen werden er beslissende fouten gemaakt.

Hoe dan ook de Haarlemmers staan in verliespunten gelijk met koploper DOOR Neptunus en het komend weekend zal er bewezen moeten worden dat het een terechte koppositie is want dan wordt drie keer op rij tegen de Rotterdammers aangetreden.

Corendon Kinheim 2-0 voor tegen Hoofddorp Pioniers

Succesvolle wedstrijdenreeks Corendon Kinheim door regen onderbroken. Er volgt nu een extra-lang competitieweekend.

De altijd lastige wedstrijdenserie tegen streekgenoot Konica Minolta Pioniers werd door de Kinheimers bijzonder goed gestart.

Op Koninginnedag werd in Hoofddorp een uitstekende wedstrijd gespeeld waarbij David Bergman acht innings lang de slagploeg van Hoofddorp in bedwang wist te houden.Michiel van Kampen bleek zich wederom uitstekend van zijn “closer-rol” te kwijten en zo konden de Haarlemmers na 9 innings met een 3-1 winst de thuisreis naar Haarlem aanvaarden.

Corendon Kinheim wint tweemaal maar mist nog overtuiging

In de tweede competitieronde heeft Corendon Kinheim tegen ADO de volle winst binnengehaald. De eerste wedstrijd werd in Den Haag gespeeld en daar werd in 7 innings met maar liefst 16 – 0 gewonnen. Het scorebord tekende 15 honkslagen van de Kinheimers aan, maar de grote uitslag werd mede veroorzaakt door 8 veldfouten van de thuisploeg.

Corendon Kinheim komt in eerste competitieweekend tot een puntendeling

Kortestop Björn Henrichs “sneuvelt” bij het derde honkHet honkbalseizoen 2010 is afgelopen weekend van start gegaan en Corendon Kinheim is er niet in geslaagd de beide wedstrijden in winst om te zetten. Uiteraard was er een zeker optimisme omdat aangetreden werd tegen het uit de Eerste Klasse gepromoveerde Almere Magpies.

Zaterdag leek die verwachting te worden ingevuld want met 9 -2 werd gewonnen. Dat ging evenwel niet erg simpel want pas in de 8e innings wisten de Kinheimers de winst duidelijk veilig te stellen.

Erg belangrijk daarbij was de fraaie eerste homerun van het seizoen van Homerunking 2009, Bryan Engelhardt. Dit betekende een duidelijke ommekeer en zo bleven de punten veilig in Haarlem.

Start honkbalseizoen 2010 op zaterdag 10 april

Corendon KinheimHet honkbalseizoen 2010 staat voor de deur en Corendon Kinheim heeft de voorbereidingen afgesloten. De lange winterse periode maakte het moeilijk om in het voorseizoen op de velden te trainen en oefenwedstrijden te spelen. De teams waren dus aangewezen op indoor-trainingen. Voor het Kinheim-team kon dat dicht bij huis gebeuren en wel in de nieuw-gebouwde Noord-Holland Sporthal die direct achter de tribune van het honkbalstadion in het Pim Mulier stadion is gebouwd.

Maar hoe dan ook : in het weekend van 10 en 11 april zal in het gehele land op de velden het “play ball” weer worden gehoord.

Oranje verkeert in topvorm

Het Nederlands honkbalteam heeft tijdens de tweede ronde van het WK de goede lijn voortgezet. Na prima overwinningen op Zuid-Korea en Puerto Rico werd Spanje het derde slachtoffer. In een goed gevuld Pim Mulier Stadion (3.500 toeschouwers) werden de Spanjaarden met 10-5 verslagen.

Nederland kende een flitsende start. De toon werd gezet door Eugene Kingsale. De allereerste slagman van de avond kreeg eerst een bal op zijn knie en sloeg vervolgens meteen een driehonkslag. De eerste inning werd helemaal een succes, want dankzij een tweehonkslag van de scorende Yurendell Decaster en een opofferingsslag van Sidney de Jong kwam Nederland meteen op een 2-0 voorsprong. Kingsale had het eerste punt voor zijn rekening genomen.

Nederland overtuigend langs Puerto Rico

Pitcher Rob CordemansHet kostte enige moeite (en een werper of vier) om ook de laatste inning tegen Puerto Rico tot een goed einde te brengen. Nog geen dertig uur na zijn ‘save’ tegen Zuid-Korea moest Dennis Neuman er opnieuw aan te pas komen om de overwinning veilig te stellen. Hij had er deze keer maar twee ballen voor nodig. De tweede, vol op de knuppel genomen door Luis Matos, werd een prooi voor midvelder Danny Rombley die daarmee een bescheiden Hollands feestje in gang zette. De riante voorsprong van 5-0 was weliswaar in die zenuwslopende slotfase geslonken tot 5-2, maar dat mocht de pret niet drukken. Oranje had ook de tweede wedstrijd op het WK in eigen land gewonnen en dat helpt manager Rod Delmonico een aardig eind op weg naar het land van zijn voorouders, Italië.

Sidney de Jong loodst Oranje langs Korea

Sidney de Jong komt binnen na zijn homerunSidney de Jong stelde het niet mooier voor dan het was. “We hadden een man op één en een man op drie. Een verre klap is dan in principe genoeg voor een punt. Het enige dat ik dus probeerde te doen was de bal te liften naar het buitenveld. Dat lukte. Nou, en toen pakte de wind 'm op en tilde 'm eroverheen.” Soms kan honkbal ontnuchterend eenvoudig zijn en een driepunts homerun een fluitje van een cent.

Maar die van Oranjes catcher maakte zondag in Amsterdam wél het hemelsbrede verschil tussen een droomstart en een flop. Het Nederlands team versloeg in zijn eerste wedstrijd op het WK Olympisch kampioen Zuid-Korea met 4-2. De hekklap van De Jong op zijn thuisveld bracht opluchting op een moment – in de achtste inning – dat de tijd akelig begon te dringen. Vanavond in Rotterdam is Puerto Rico de tegenstander van Oranje.

Ontwerp Lesley uit Den Haag op officiële fanshirt Nederlands honkbalteam

Onthulling tijdens honkbaloefeninterland in Bussum

Lesley met haar winnende shirt.De winnares van de designwedstrijd honkbalshirt.nl is de 20-jarige Lesley van Hek uit Den Haag. De Haagse kreeg het nieuws dinsdagavond voorafgaande aan de honkbaloefeninterland tussen Nederland en Italië te horen. In Sportpark “Sportvallei” te Bussum –thuisbasis van Mr. Cocker HCAW- kreeg de trotse dame haar eigen creatie uit handen van bondsvoorzitter Hans Meijer en Reebok Sales & Marketing Manager Bart Cordemeijer overhandigd. Het ontwerp wordt door Reebok in productie genomen als het officiële fanshirt van het Nederlands honkbalteam tijdens het WK Honkbal. De netto opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het KNBSB talentontwikkelingsprogramma.

Een jury bestaande uit technisch directeur Robert Eenhoorn, honkbalinternational Eugene Kingsale en Reebok designer Vera Portier boog zich de afgelopen week over de meer dan honderd inzendingen die bij het bondsbureau waren binnengekomen. Het winnende ontwerp werd er unaniem door de jury uitgepikt: “Het ontwerp van Lesley had de meeste appeal en WK-relevantie. Bovendien is het print-technisch een shirt dat goed te vervaardigen is en dat het meeste aansluit bij een jonge en enthousiaste doelgroep.”

Onthulling winnaar honkbalshirt.nl bij Nederland - Italië

Uit honderd ontwerpen winnaar officiële fanjersey gekozen

Het Nederlands honkbal teamDe winnaar van de designwedstrijd honkbalshirt.nl wordt aanstaande dinsdagavond onthuld voorafgaande aan de honkbal-oefeninterland tussen Nederland en Italië. In Sportpark “Sportvallei” te Bussum –thuisbasis van Mr. Cocker HCAW- krijgen de vijf finalisten rond 19:15 uur te horen wie zijn eigen creatie terugziet op het officiële fanshirt van het Nederlands honkbalteam tijdens het WK Honkbal. Voor een speciaal fotomoment ontvangt de winnaar zijn creatie uit handen van bondsvoorzitter Hans Meijer.

Een jury bestaande uit technisch directeur Robert Eenhoorn, honkbalinternational Eugene Kingsale en Reebok designer Vera Portier boog zich de afgelopen week over de meer dan honderd inzendingen die bij het bondsbureau waren binnengekomen. Eenhoorn: “We waren verrast door de creativiteit van de deelnemers en de diversiteit van het deelnemersveld. Jong en oud –van over het hele land- hebben zich ingezet voor de toekomst van het Nederlandse honkbal en dat stemt ons bijzonder positief.”

Pioniers naar Holland Series

Pioniers naar Holland SeriesDe honkballers van Konica Minolta Pioniers hebben zich zaterdag voor de Holland Series geplaatst. De ploeg uit Hoofddorp won op eigen veld met 4-2 van regerend landskampioen L&D Amsterdam en kwam in de best-of-five op een beslissende 3-1 voorsprong.

Pioniers zorgde zaterdag voor spektakel, niet alleen omdat het de titelhouder uitschakelde, maar ook door in de laatste inning een achterstand om te buigen in een zege.

In de finale om het landskampioenschap treffen de Hoofddorpers DOOR Neptunus. Het team uit Rotterdam veroverde eerder al een finaleplaats, ten koste van Corendon Kinheim.

Corendon Kinheim plaatst zich voor play-offs

© Michael RosaMet nog twee wedstrijden te spelen is ook Corendon Kinheim zeker van een plek bij de laatste vier. Door inhaal wedstrijd van dinsdag, eerder al twee keer verplaatst door het weer, te winnen van nummer vijf Sparta/Feyenoord was de voorsprong van Kinheim al opgelopen naar 5 punten. Sparta/Feyenoord wist gisteren ADO te verslaan met ook 4-3 en daardoor blijft de voorsprong van Kinheim 5 punten en kan Sparta/Feyenoord hun niet meer inhalen.

Nederlandse meisjes op titel koers

© Michael RosaDinsdag 14 juli beleefde het ‘European Championship Cadet Girls’ haar eerste volledige speeldag met 6 poulewedstrijden. Alle teams hebben nu 2 wedstrijden achter de rug. Nederland en Tsjechië maken hun titelaspiraties duidelijk en staan samen aan kop met 4 uit 2. Groot-Brittannië en België staan nog puntloos onderaan.

Softball meisjes starten met winst

© Michael RosaHet Nederlands softball team van dames onder de 17 is het EK in Alkmaar goed begonnen. Nederland was met 6-3 te sterk voor Rusland.

Rusland opende in de tweede inning de score met 3 runs. Nederland kwam een klein beetje terug naar 1-3 en in de derde inning naar 2-3. In de vierde en vijfde inning werden 2 runs gescoord wat het totaal op 6-3 bracht wat het na de zesde inning ook bleef.

Japan revancheert zich op Taiwan

Het was zeker geen ‘Taiwan-avondje’. Vanaf het moment dat de catcher een bal naar het tweede honk gooide waar niemand in het Taiwanese veld op rekende, ging het mis. Het werd, al met al, een wedstrijd voor de Taiwanezen om snel te vergeten.

Dankzij Bas de Jong en Nick Urbanus wordt geest weer vaardig over Oranje

Bas de Jong - © Michael RosaOok gisteren, op een stralende zondagmiddag in Rotterdam, was het lang zoeken naar lichtpuntjes in de line-up van het Nederlands honkbalteam. Bij een achterstand van 9-1 na drie innings dreigde zelfs even een debacle. Her en der werden de messen al geslepen. Maar zie, in de vierde slagbeurt voor Nederland was het een ‘rookie’ (van 29 jaar weliswaar) die de lont in het kruitvat stak en de soezende zongenieters in het Neptunus Familiestadion weer tot leven wekte. Bas de Jong, die eerder al zijn eerste honkslag ooit in Oranje had laten aantekenen, mepte de bal nu voor drie honken weg. Nick Urbanus hielp hem vervolgens over de thuisplaat.

Verjongingskuur Oranje gaat gepaard met pijnscheuten

Op papier is het Nederlands honkbalteam ook na de derde nederlaag op rij (6-0 tegen Japan) nog altijd niet geheel kansloos voor een plaats in de finale van het twaalfde World Port Tournament. In de praktijk echter wordt het met de dag moeilijker in een goede afloop te blijven geloven. De resultaten zijn daar niet naar. Nederland is op het WPT nog de enige ploeg zonder overwinning. Maar wat erger is, het spel rechtvaardigt geen moment de gedachte aan een spectaculaire metamorfose. Oranje stelt teleur in Rotterdam en daar wordt niemand vrolijker van, manager Rod Delmonico al helemáál niet.

Cuba raakt op stoom

De wedstrijd Cuba-Taiwan gistermiddag had alle ingrediënten voor een heerlijke pot honkbal in zich. Zon, volle tribunes en een ‘voorbeeldig’ Taiwanees publiek.

Oranje houdt tegen Cuba lang uitzicht op een verrassing

Zelfs met vier debutanten in de line-up hield het Nederlands honkbalteam gisteren op de openingsavond van het twaalfde World Port Tournament lange tijd gelijke tred met de Cubaanse toernooifavoriet. In het Neptunus Familiestadion liep Rafael Valdez in de derde inning het – naar later bleek – enige punt van de wedstrijd binnen (0-1). En hoewel Nederland in de resterende zeven slagbeurten niet echt veel kansen kreeg, was het minstens één keer heel dicht bij de gelijkmaker, en wie weet zelfs wel méér.

Punten zijn schaars bij Japan-Taiwan

Ken Su, de vertaler van het Taiwanese team, kreeg zijn zin. ‘Zijn’ nummer 99 was gisteren de startende werper in de wedstrijd tegen Japan. Hij gooide vijf volledige innings en hoewel Taiwan na elf innings met de winst aan de haal ging, was Chih-Lung Huang niet echt tevreden na afloop. “Het had beter gekund.”

Nederland uitgeschakeld op WBC

Rick van den Hurk - © Michael RosaDe droom is over na de 3-9 nederlaag tegen de Amerikaanse MLB spelers. Het zag er naar uit dat team USA het zelfde kunstje zou uithalen als Puerto Rico een dag eerder bij hun deed maar Nederland wist wat punten op het bord te zetten en wist de Amerikaanse aanval wat te weren.

Venuzuela krap langs Nederland

Score van Bryan Engelhardt - © Michael RosaOp de eerste wedstrijd dag van de tweede ronde van de World Baseball Classic ontmoette Nederland de winnaar van poule C, Venuzuela. In een redelijk vol (voornamelijk Venuzuela fans) Dolphin Stadium hield Nederland sterk en wist Venuzuela op 3 punten te houden waarvan twee solo homeruns van Miguel Cabrera en Jose Lopez. Voor Nederland wist alleen Bryan Engelhardt te scoren op een honkslag van Vince Rooi.

Later op de avond werd de thuisploeg afgelacht door Puerto Rico met 11-1 in de 7e inning. Daardoor onmoet Nederland de USA zondag voor een laatste kans op de volgende ronde.

Team USA wint 24ste Haarlemse Honkbalweek

Team USA wint 24e Honkbalweek - © Michael Rosa

Het nationale amateurteam van USA, een selectie van spelers afkomstig van alle Amerikaanse universiteiten, heeft de 24ste Haarlemse Honkbalweek gewonnen. In de finale werd met 4-1 van Cuba gewonnen. De Cubanen werden een week eerder ook al (met 1-0) verslagen door de Amerikanen. Team USA wist als enige alle wedstrijden in het toernooi winnen.

Selectie voor Olympische Spelen bekendgemaakt

Bondscoach Robert Eenhoorn - © Michael RosaBondscoach Robert Eenhoorn van het Nederlands honkbalteam heeft 24 spelers geselecteerd voor de Olympische Spelen en maakte dit zondagmiddag op de slotdag van de Haarlemse Honkbalweek bekend.

Werper Juan Carlos Sulbaran, die tijdens de Haarlemse honkbalweek voor het Dutch Caribbean Team uitkwam, debuteert in de Nederlandse selectie. Mogelijk wordt Rogearvin Bernadina nog aan de spelersgroep toegevoegd. De buitenvelder werd vrijdag door zijn club de Washington Nationals van de Major League teruggezet naar de Columbus Clippers (Triple A). De Nationals moeten toestemming geven voor de Olympische deelname van Bernadina.

Chinese Taipei na winst op derde plaats

De strijd om de derde plaats ging tussen twee Aziatische ploegen die volledig aan elkaar gewaagd waren. In de voorronde eindigde Japan nog op de derde plaats en Chinese Taipei op de vierde. Maar in de laatste wedstrijd werd er toch nog stuivertje gewisseld door de 2-0 overwinning van Chinese Taipei op Japan. 

Nederland zo goed als uitgeschakeld op Honkbal Week

Strike three, you're OUT! - © Michael RosaVanavond was de laatste kans voor Nederland om uitzicht te houden op de plek in de halve finale. In het Pim Mulierstadion werdt met 1-4 van de Cubanen verloren. Nederland weerde zich goed maar in de aanval komt het zeker wat te kort. Er worden teveel mannen op de honken achter gelaten en er worden veel te weinig honkslagen geslagen.

Honkbal week foto's vanaf nu ook na te bestellen

Deze foto kopen? - © Michael RosaDeze gehele week zijn wij aanwezig geweest bij de meeste wedstrijden en de kommmende dagen zullen we ook bij de meeste wedstrijden aanwezig zijn. Hier en daar hoorde we de vraag naar afdrukken voor familie of voor prive verzameling.

Via onze partner Oypo bieden wij u nu de mogenlijkheid tot het kopen van foto afdrukken, posters, canvas doeken of de originele bestanden voor uw prive collectie of eigen website.

U kunt de foto's van de 24e Haarlemse Honkbal Week hier bestellen.

Wilt u een afbeelding commercieel gebruiken dan kan dat ook neem daarvoor contact met ons op.

Nederland komt weer één punt te kort

Derek Dietrich net optijd terug - © Michael RosaVanavond speelde Nederland hun vierde wedstrijd tijdens de Haarlemse Honkbal Week, dit maal was titel favoriet Team USA de tegenstander in het Pim Mulierstadion. Net als de twee voorgaande wedstrijden verliest Nederland nipt met ditmaal één punt verschil, 1-2.

In de vijfde inning is het Derek Dietrich die de Amerikanen op een 0-1 voorsprong door een solo homerun. Dietrich doet het goed dit toernooi met op dat moment een slag gemiddelde van 1.000.

Nederland op de valreep onderuit

Veilig op derde honk - © Michael RosaNederland speelde vanavond een goede wedstrijd tegen Japan die ze ook leken te gaan winnen. Percy Isenia scoorde in de tweede inning het eerste punt toen Michael Duursma met de honken vol vier wijd kreeg. In de vijfde inning slaat Roel Koolen een lead-off homerun en brengt daarmee de stand op 2-0.

In de achtste inning komt Takahiro Iwamoto op de honken door een honkslag en wordt binnen geslagen door Yuto Nakakura. In de negende inning is het de knuffeljappaner Ryoji Nakata die een lead-off homerun slaat en de Jappaners op gelijke hoogte brengt.

USA en Cuba aan elkaar gewaagd

Ryan Jackson veilig terug - © Michael RosaIn een van beide kanten foutloze wedstrijd, met soms schitterend veldspel, heeft het nationale amateurteam van Amerika de favoriete Cubanen verslagen. Voor kenners was de wedstrijd een genot om naar te kijken, maar de liefhebbers van spektakel en veel punten zullen niet echt op het puntje van hun stoel hebben gezeten.

Nederland onderuit tegen Chinese Taipei

De Nederlandse line-up - © Michael RosaNa de regenachtige overwinning van gisteren wist Nederland vandaag Chinese Taipei niet te temmen. Nederland opent de score in de vierde inning door scores van Percy Isenia en Dirk van 't Klooster, 0-2. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Chinese Taipei meteen langszij door scores van 3-2. In de zesde inning komt Nederland door een homerun van #41 Vince Rooi, waarmee hij ook Dirk van 't Klooster binnen slaat, op een 3-4 voorsprong. Maar wederom in de gelijkmakende slagbeurt scoort Chinese Taipei drie punten waardoor ze op een 6-4 voorsprong komen die uiteindelijk onoverbrugbaar bleek te zijn.

Nederland verslaat de regen en Dutch Carribean Team

Catcher Sidney de Jong - © Michael RosaDe vierde wedstrijd van de 24e Haarlemse Honkbal Week stond in het teken van 'rain delays'. Na meerdere keren de wedstrijd gestaakt te hebben wegens de regen trok Nederland toch aan het langste eind. De goed spelende Antilianen konden het Nederlands team niet van de 5-1 overwinning weerhouden.

Nederland opende de score in de derde inning met scores van Isenia, Duursma en Rombley. Nederland liet hier drie man op de honken staan. Een inning later was het weer Duursma die scorde. Na het tweede en het derde honk te hebben gestolen werdt hij binnen geslagen door Kingsale. De volgende inning zette Jansen het enigste punt op het scorebord voor het Dutch Carribean Team. Na zelf een twee-honkslag te slaan werd hij binnen geslagen door Josefa.

USA verslaat Japan op 2e dag HHW

Pitcher Stephen Strasburg - © Michael RosaZojuist is de eerste wedstrijd van de tweede dag van de Haarlemse Honkbal Week afgelopen. Winnaar van gisteren, Japan trad aan tegen Team USA. In de eerste inning waren het de Japanners die de score opende maar in de tweede helft ging de USA daar meteen overheen, 3-1. In de volgende 8 innings werdt maar sporadisch gescoord en werdt het uiteindelijk 5-2 voor de Amerikanen.

Japan verslaat Chinese Taipei

Publiekslieveling Ryoji Nakata - © Michael RosaDe tweede wedstrijd van de Haarlemse Honkbal Week is gewonnen door Japan. Japan opende de score in de derde innen 0-1. Chinese Taipei kwam in de vierde inning meteen terug en ging er overheen 4-1. In de vijfde inning verkleinde Japan de achterstand tot 4-3. In de zevende inning ging het Japanse offensief verder en maakte 2 punten wat de stand bracht op 4-5 wat tevens de einduitslag werd.

Cuba komt met Olympische ploeg

Cuba zal begin juli op Schiphol arriveren met de complete Olympische ploeg.

Haarlemse HonkbalweekEen haast onleesbare fax is er binnen gerold op het secretariaat van de Honkbalweek. Maar een korte blik op de fax gaf wel weer dat dit de Olympische ploeg is.

Niet alleen de namenlijst maar ook dat ze na de Honkbalweek doorreizen naar Seoul, laatste tussenstop voordat ze naar de Olympische Spelen in Beijing gaan, is voor de organisatie een bevestiging dat er straks wel een geweldig team zal deelnemen.

Serieuze test voor L&D

• Amsterdamse honkballers staan er goed voor  • ‘Iedereen is weer fit’

Niels Root interviewed Fausto Alvarez - © Michael RosaDe honkballers van L&D Amsterdam zijn bezig met een sterke serie en staan inmiddels op een play-offplek. Maar kan de reeks ook tegen koploper DOOR/Neptunus worden doorgezet?

Fausto Alvarez Rizo, de Cubaanse ‘hard-hitter’ van Amsterdam, is duidelijk: “Neptunus is op dit moment beter dan wij. Ik denk dat ook Pioniers en Kinheim sterker zijn. Maar als we kunnen blijven spelen zoals we dat de laatste weken hebben gedaan, hebben we een goede kans om te winnen.”

L&D Amsterdam drie keer onderuit tegen KM Pioniers

Bjorn Henrichs veilig op het eerste honk met een gepoogde pick-off - © Michael RosaDonderdag (1 mei) was de eerste ontmoeting tussen te koplopers in de hoofdklasse van het Nederlands honkbal. L&D Amsterdam ging op bezoek bij rivaal Konica Minolta Pioniers in Hoofddorp.

Na een rain-delay kon dan toch eindelijk worden gespeelt en hoe. Een mooie grandslam homerun voor de Pioniers werdt het uiteindelijk 10-3 voor de thuisploeg.

Pirates strijden om laatste kans

Amsterdam Pirates - © Niels RootDe Amsterdam Pirates moeten morgen winnen om nog een kans te houden op plaatsing voor de play-off finale. In de best-of-three serie tegen Kinheim kijken de honkballers tegen een 2 – 1 achterstand aan en een nieuwe nederlaag zou dus uitschakeling betekenen. Bij winst volgt zondag bij Kinheim het beslissingsduel. In de andere halve finales waren de Pioniers met 3 – 0 te sterk voor DOOR Neptunus.

Overige baseball nieuws

Nederland voor 22e keer Europees kampioen!

Nederland prologeert na 10 innings de Europeese titel do...

Read more